Re: skutečný stav zásob k 31.12. v DE
Díky, už jsem se podívala do minulého přiznání, co vše jsem tam započítala. Měli jsme docela dost drobného hmotného majetku, ten tam mám započítat i z předešlých let pokud je stále majetkem firmy a používá se, že ano, i když byl pořízen v jiném roce, že?
No ale na jednu stranu by se to vzhledem k tomu návodu k příloze 1. dalo vysvětlit i tak, že zásoby jsou věci na skladě + dhm používaný k datu 31.12. ve firemním majetku, vzhledem k tomu, že tam není definován stav na skladě přímo /na konci zdaňovacího období se uvádí zjištěný skutečný stav zásob k poslednímu dni/ Nemyslíte?
drobný hmotný majetek, ktrý se používá, se může uvést do ř. 6 ostatní majetek
pokud byste přecházela např. na paušální výdaje nebo naopak, zbytečně byste dodaňovala zásoby, které ani nejsou zásobou
nechte tak a příští rok už drobný hmotný majetek neuvádějte do konečného stavu
Vlastně nejde o nic, jen jsem velká nimralka a detailistka a chci mít vše pořád stejné :-D :D I když účto není moje profese. Pak mě akorát napadá otázka, na co tato tabulka vůbec v přiznání je, když není směrodatná vlastně v ničem, je to jen nějaký přehled.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.