Re: Platby kartou-rovnou do spotřeby,vad
>>>>>>>Vadí, když přiložím doklad přímo k bank. výpisu a
>>>>>>>zaúčtuji rovnou na 5xx účet / 221 ?
>>>>>>
>>>>>>Účtuji do Ostatních závazků a spáruji to s bankou.
>>>>>Tomu rozumím, ale já se ptám, jestli je chyba, když
>>>>>účtuji ROVNOU na 5xx účet?
>>>>
>>>>chyba to není, doklad přiložím k BV a účtuji na 5xx
>>>
>>>Jak to pak účtujete v bance, když doklad máte k
>>>dispozici až za půl roku?
>>
>>jako pohledávku za zaměstnancem
>
>Proč dělat rozdíl mezi zaúčtováním položky s dodaným
>dokladem a nedodaným dokladem? Co firemní směrnice ?
Všichni auditoři by protestovali, účtovat na náklady rovnou z banky,mimo bankovních poplatků, se jim nikdy nelíbilo. Pro správně vedené účetnictví je přeci rozhodující, účtovat o dokladě. Teď přinesl zaměstnanec paragon, že koupil cosi na kartu, zaúčtuji 5xx,343/335. A na 335 mám analytiku ještě podle jednotlivých zaměstnanců,kteří mají firemní kartu). Teď přišel bankovní výpis, účtuji podle něj 335/221. Neumím si představit, jak na bankovním výpise účtuji 5xx a DPH a padá mi toto účtování do záznamní povinnosti....
>
do záznamní povinnosti....
>>>
>je moc špatně když účtuji z banky jako peníze na cestě
>
>261/221 a 211/261 a paragon normálně do pokladny
>518/211
>34321/211 co tomu říkáte?
>
No to je opravdu ...
Jak vypadají vaše pokl. doklady? Kdo vám podepíše převzetí hotovosti ?
Dle mého názoru - ano, je to špatně
Protože zaplacení závazku, ke kterému máte doklad a jehož platební podmínkou je platba kartou, není převod peněz
Udělala byste to samé u přijaté faktury?
Uměle navyšujete pokladnu a nemáte k tomu doklad - resp.doklad o převodu hotovosti do pokladny na příjmu
Nepravdivě vedené účetnitví
Takhle jsem to ze začátku účtovala také a bylo mi řečeno, že je to špatně, jelikož máte doklad, který je zaplacen kartou, tak nespadá ani do pokladny (nepatří tam) a ani do FP. Tak byste měla v ostatních závazcích vytvořit platby kartou. Účet 261 se používá na přechod peněz, ale vy jste do pokladny žádné peníze nepřeváděla. Také záleží kdo tou kartou platil, zda zaměstnanec, či jednatel, společník. Na to si uděláte analytiku a pak 5xx,343/335 (za zaměstnance) a po BÚ 335/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.