Re: přiznání na špatný FÚ-nemáte zkušeno
Do konce týdne je ještě čas - 5 dní po termínu lze ještě beztrestně podat, takže do pátku.
Pošlete ještě jednou, dle Vás na správný FU.
Raději se nespolehejte na pracovnice FU, já to takhle poslala a bylo mi řečeno, že to mám dát tam kam to patří, že mají toho strašně moc a "nestíhají".
Jen tak mezi námi - taky bych chtěla takhle "nestíhat"
V rámci kraje ano, ale tady je problém, že je to úplně jiný kraj. Nicméně díky za §75, ten jsem asi přehlédla. Takže bych si s tím krom přeregistrace nemusela dělat starosti. :)
A když už jsme u té přeregistrace - hledám, hledám ve formuláři Oznámení o změně registračních údajů a nikde nevidím kolonku "sídlo". Stačí vyplnit změnu v bodě 14 u "Adresy pro doručování"?
O tom je totiž veden spor - DŘ umožňuje zachování lhůty i tehdy, pokud podám i u věcně příslušného FÚ, který ovšem není místně příslušný. Ovšem výklad finančních úřadů je jiný.Skutečně by měl nepříslušný FÚ neprodleně přeposlat správnému FÚ, jak se píše výše.
=> § 35/2 pokud podáte pouze věcně příslušnému, musí být tento úkon proveden v poslední den lhůty, a ta byla 2.4.. Do 2.4 tedy bylo možno podat přiznání na územním pracovišti v Horní Dolní, a i kdyby ho postoupili po půl roce, bylo přiznání včas podáno. Nelze si plést lhůtu pro podání a lhůtu beztrestnosti( lhůta pro podání + 5 )
>>
>>>O tom je totiž veden spor - DŘ umožňuje zachování
>>>lhůty i tehdy, pokud podám i u věcně příslušného FÚ,
>>>který
>>>ovšem není místně příslušný. Ovšem výklad finančních
>>>úřadů je jiný.Skutečně by měl nepříslušný FÚ
>>>neprodleně
>>>přeposlat správnému FÚ, jak se píše výše.
>>
>>=> § 35/2 pokud podáte pouze věcně příslušnému, musí
>>>být tento úkon proveden v poslední den lhůty, a ta
>>>byla
>>2.4.. Do 2.4 tedy bylo možno podat přiznání na
>>územním
>>pracovišti v Horní Dolní, a i kdyby ho postoupili po
>>půl roce, bylo přiznání včas podáno. Nelze si plést
>>lhůtu pro podání a lhůtu beztrestnosti( lhůta pro
>>podání
>>+ 5 )
Jsou mi jasné lhůty, nicméně v komentářích DŘ (a daňová správa se toho chytila) je uvedeno, že podávat věcně příslušnému, byť poslední den lhůty (2.4.) je možné jen ve vyjímečných případech a nemělo by to být pravidlem
DŘ - Kobík, Kohoutová - dle §35/2 "podatel je liberován z omylu při určení místní přílušnosti a stupně rozhodovacích pravomocí správce daně avšak z povahy věci by k tomu nemělo docházet programově, neboť každý podatel by měl být schopen jednoznačně určit, který správce je místně i věcně příslušný v dané věci"
>
>Ono v Horní dolní podáno bylo včas, ale v hlavičce je
>uvedený špatný místně příslušný FÚ. Měl být
>Jihomoravský kraj, ale špatně je uveden kraj Pardubický.
Dle dnešního obtelefování: "špatný" FÚ mě ujistil, že se tím nemám trápit, že přiznání pošlou na "správný" FÚ a bude se brát, že bylo podání uskutečněno včas. Na "správném" FÚ mi toto bylo potvrzeno. Tak doufám,že nám za měsíc, dva nepřijde vyčíslení pokuty za pozdní podání. :)
Děkuji všem za diskuzi!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.