Re: os. spolupracující
Dle mého názoru jste měla podat oznámení na FÚ sama za sebe, ne jako přílohu k cizímu daňovému přiznání. Doporučuji urychleně kontaktovat svého správce daně.
Jak jste vedena na sociálce ?
Co jste uvedla u záloh na svém přehledu za rok 2011?
Pro sociální pojištění v tomto případě nezáleží na tom, že jste spolupracující osoba. Jestli nejste pojištěna z jiné činnosti (zaměstnání) apod., tak Vás mohou vést jako osobu s podnikáním na hlavní činnost.
omlouvám se za neúplnost: na soc. a zdr. jsem se nijak neodhlašovala za r.2012, zálohy platím pořád, jen už v 2012 jsem neměla žádné příjmy od manžela ani jiné. Nejsem zaměstnána nemám ŽL, v 2013 asi budeme opět spolupracovat proto platím pořád zálohy.Takže to je hlavní činnost. Děkuji moc za trpělivost
jako spolupracující osoba všude. Teď jsem měla rozhovor s OSSZ tak mi paní řekla, že pokud ukončím činnost k 31.12.2011 a čestně prohlásím, že jsem neměla žádné příjmy tak by to šlo vrátit a zpětně se hned nahlásím od 1.1.2013 Ještě nevím jak na zdr.?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.