Re: jiné číslo účtu na fa 2012 než má zv
zveřejnit žádný !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vy mu nebudete nic doplácet - akorát budete muset za něj odvést daň /pokud on ji nezaplatí / a pak ji budete soudně vymáhat po "dlužníkovi" ale bylo nám řečeno, že
se to vše ještě řeší - takže kdoví co ještě bude.
Já bych si zavolala na firmu a zeptala se na č.ú.
Stačilo si přečíst novelu ZDP
Byla povinnost čísla bankovních účtů nahlásit správci daně, ale nebyla / není povinnost souhlasit se zveřejněním účtů na Internetu
Nedivím se, že plno firem nesouhlasilo se zveřejněním
Kombinace "vyvěšeného" bankovního účtu na Internetu + podpisy na dokumentech v Obchodním rejstříku na Internetu je drsná
>>>>Byla jsem na školení a bylo nám řečeno, že firma
>>>>pokud
>>>>má více účtů, tak může zveřejnit jen jeden a nebo
>>>>taky
>>>>nemusí
>>>zveřejnit žádný !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>>
>>Stačilo si přečíst novelu ZDP
>>Byla povinnost čísla bankovních účtů nahlásit správci
>>daně, ale nebyla / není povinnost souhlasit se
>>zveřejněním účtů na Internetu
>>
>>Nedivím se, že plno firem nesouhlasilo se zveřejněním
>>
>>
>>Kombinace "vyvěšeného" bankovního účtu na Internetu +
>>podpisy na dokumentech v Obchodním rejstříku na
>>Internetu je drsná
>
>Co je na tom drsného ?
>číslo bankovního účtu je dnes na každém firemním
>dopise, faktuře, na internetu atd...
>
>Pokud máte dobře nastavenou obsluhu svých bankovních
>účtů, tak Vám to může být jedno.
>
>mě spíše zajímá jestli se to týká i faktur z roku 2012
Já mohu zavolat na tu firmu, a když mě řekne, že to mohu zaplatit na ten zveřejněný účet v registru, tak to bude OK?
a co když řekne, že na ten z faktury ten nezveřejněný. Je ve všem zmatek a nevím jak se zachovat.
>
>
Dobrý den,
já bych jim mailem napsala, že nemají zveřejněný účet, který mají na faktuře a oni Vám pravděpodobně napíší něco takového: "dle metodického pokynu byl termín ručení prodloužen od 1.9.2013. Dle telefonického rozhovoru s FÚ nám bylo sděleno, že úřady nezvládají zveřejnění bankovních účtů společností."
A budou to chtít zaplatit na ten účet co je na faktuře a vy jim to budete muset zaplatit. Prostě FÚ nestíhá o tom to je, ne že by firmy měly jiné účty nebo je schválně nezveřejňovaly. Je teď takový zkušební provoz...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.