Re: Výpověď ve zkušební době
Pokud podá kterákoli ze stran výpověď, běží nejprve výpovědní doba.
Takže pokud chce zaměstnavatel nebo zaměstnanec ukončit smlouvu ve zkušební době, tak nedává výpověď, ale ruší pracovní poměr ve zkušební době (tzn. že např. 20.4. písemně druhé straně oznámí - předá dopis, že dnešním dnem ruší pracovní poměr ve zkušební době, tzn. že 20.4. je posledním dnem zaměstnání).
Pokud zruší pracovní poměr zaměstnanec a půjde na ÚP, bude mít zkrácenou podporu.
V tom případě na tom nevidím nic výhodného ani nevýhodného. Pokud už tam nechce pracovat, tak je na něm, aby pracovní poměr zrušil. Pokud už tam nechce 22.4. pracovat, tak nejpozději 21.4. oznámí písemně zaměstnavateli zrušení pracovního poměru dnem 21.4., ten den ještě odpracuje, odpoledne si vyzvedne zápočťák a co bude dělat od 22.4. je jeho věc.
Po poslední výplatě, jasně, ale přiznám se, že jsem se teď dívala do 582/91 § 38 a 39 a asi mně to (po chřipce) nemyslí. Když nekončí, tak se zápis do ELDP dělá do 30.4. a pak do 30ti dnů musí být odevzdán. Ale když prac. poměr skončil? Naveďte mě, prosím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.