Re: Nevyplacené mzdy a Úřad práce
připadá mi to jako nesmysl, pročetla jsem zákon 118/2000 Sb., o vyplácení dlužných mezd ÚP a nikde jsem tam nic v tomto smyslu nenašla. Určitě by měli vašemu manželovi sdělit, podle jakého § mu ty dlužné mzdy nenáleží, počkejte, co mu napíší jako vysvětlení a pak třeba podejte odvolání.
Je také otázkou, kdo mu takovou informaci podal, zda to byla nějaká kompetentní referentka nebo zda to byl nějaký rádoby chytrolín, který o tom nemá ani páru. Ne každý úředník na každém úřadě rozumí všemu, co úřad řeší.
Děkuji, jsem stejného názoru, zákon jsem přečetla, všemožné informace na internetu, a hlavně přímo na stránkách ÚP je stránka, kde jsou stanoveny všechny podmínky, ale o registraci na ÚP ani zmínka. Počkáme na vyjádření, jen jsem myslela, jestli zde někdo nemá konkrétní zkušenost. Moc Vám děkuji za reakci, případně pak napíši, jak případ dopadl.
Dobrý den, sice to trvalo, ale vracím se k otázce nevyplacených mezd zaměstnavatelem a výplatě Úřadem práce. Ač nám úřednice na ÚP řekla, že manžel nemá nárok, protože není v evidenci ÚP, žádosti jsme poštou poslali. Po následném doložení dokladů (prac. smlouva, mzd. dekret, výpověď a tři výplatní pásky) se nám po měsíci konečně zvýšil stav na bankovním účtu. :-) ÚP vyplatil celou mzdu za dva měsíce a z té třetí vyplatil max. dle zákona, takže mzdu a část odstupného.
Ještě že jsme tedy nevěřili pouze jedné "přepracované" úřednici ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.