Re: Prosím o názor Vladimíra 2???
Děkuji za odkaz, já vím, jaké jsou náležitosti obou typů dokladů. Jenom nevím, jestli musím v záznamní povinnosti uvádět DIČ u dokladu, který má všechny náležitosti daňového dokladu (není zjednodušený), ale je do 10.000,-Kč. Mohu jej považovat za zjednodušený, když má náležitosti navíc? Právě kvůli úspoře času při plnění adresáře. Ještě jednou díky za názor.
Žádný názor jenom povinnost dle §100/2:
(2) Plátce je povinen vést v evidenci pro účely daně z přidané hodnoty u přijatých zdanitelných plnění, která použije pro uskutečňování plnění s nárokem na odpočet daně, také daňové identifikační číslo osoby, která uskutečňuje plnění, s výjimkou plnění, u nichž byly vystaveny zjednodušené daňové doklady.
Jestli do nebo nad 10 t je jedno
Děkuji, já si to také vysvětluji takto, ale protože tuším, že někteří lidé (jde mi hlavně o ty kontrolory z FÚ) si to budou vykládat tak, že to zjednodušené daňové doklady nejsou. Tak jsem se chtěla ujistit, že zjednodušený DD je ten, o kterém já to rozhodnu (při splnění POVINNÝCH podmínkek samozřejmě) - byť má náležitosti navíc. Díky za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.