Re: náhrada mzdy
Vyšlo mi to stejně, pro náhradu se počítají pracovní dny, první tři pracovní nic, dalších 18 dní je 3 535,- Kč. Další dny dostane zaplaceny od sociálky, tam už se počítají kalendářní dny a záleží na započitatelných výdělcích, které se uvádějí v příloze k žádosti o nemocenské, zasílané na OSSZ.
Hrubý příjem se do 146,65 Kč redukuje na 90%, tedy z 68,18 je to jen 61,36. Tedy 18*8*61,36*0,6 = 3 535,-. Zapomněla jste na redukování hrubé mzdy....., nad 146,65 se redukuje jen na 60%, nad 219,975 dokonce jen na 30% a když někdo vydělá nad 439,95 na hodinu, tak k tomu už se vůbec nepřihlíží.
Děkuji moc, už mi to mezitím docvaklo, seděla jsem si na vedení.
Ještě bych se pokud smím zeptala, když mám průměrný výdělek pro náhradu mzdy a potřebuju spočítat i kolik bude nemocenská, můžu počíat z něho? tam je to už za každý kalendářní den pokud se nepletu.
Vím, že se posílá vždy na pssz výdělky za posledních 12 měsíců, když měl zaměstnanec celý rok 12000,- a nikdy jinou částku, tak jak dojdu k tomu kolik je náhrada za den?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.