Re: Přenesená daň. povin. - mám to správ
mám takovou pomůcku: veškerá montáž, kdy není ,,montované,, pevně spjato či ukotveno ze zemí je v přenosu. Aspoň takhle mi poradili na FU...samozřejmě se řídím klasifikaci CPA, takže mám za to že v přenosu jsou i vámi uváděné činnosti.
Máme novelu zákona, takže pokud s tím odběratel nemá problém, tak to správně je i kdyby nebylo.
(2) Pokud plátce, který uskuteční v souvislosti s poskytnutím stavebních nebo montážních prací podle odstavce 1 zdanitelné plnění související s těmito pracemi, použije k tomuto zdanitelnému plnění režim přenesení daňové povinnosti a plátce, pro kterého byly tyto práce poskytnuty, doplní v evidenci pro účely daně z přidané hodnoty výši daně, má se za to, že toto zdanitelné plnění režimu přenesení daňové povinnosti podléhá.
Co myslíte instalací a zprovozněním telefonu - to mohou být různé operace
1. přijdu a telefon spojím přívodním kabelem se zásuvkou, popř. nastavím funkce - pak není přenesená
2. musím současně namontovat, přemístit datovou zásuvku,panel a pak teprve telefon instaluji - pak je to přenesená
----
Také je rozdíl pokud montujete popř. opravujete (např. výměnným způsobem) dveřní komunikátory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.