Re: Smlouva na dobu určitou
Omezení doby určitě maximálně 3 x maximálně 3 roky platí i pro důchodce.
Ano, pokud důchodcům věříte, že po žních se s nimi na ukončení dohodnete (bez důvodu nadbytečnosti), tak je řešením uzavřít poměr na dobu neurčitou a pak se vždycky s nimi na ukončení dohodnout.
Na DPČ nebo DPP by to nešlo?
DPČ ani DPP bohužel nejsou možné, jedná se o sezonní práce. Obsluha zem. strojů a tento člověk je velice nadšený, takže jezdí rád a od nevidim do nevidim :o).
Neradi bychom porušovali nějáký zákon :o/
Nevím zda jsem správně položila otázku, pro jistotu upřesním. Nejedná se o prodlužování PP, ale vždy o nový PP na část roku
Např.
rok 2011 červen-září
rok 2012 duben - listopad
a takto by to bylo furt pryč :o)
>DPČ ani DPP bohužel nejsou možné, jedná se o sezonní
>práce.
no a co, to jde všechno upravit co do hodin,aby to papírově sedělo
Obsluha zem. strojů a tento člověk je velice
>nadšený, takže jezdí rád a od nevidim do nevidim :o).
>Neradi bychom porušovali nějáký zákon :o/
>Nevím zda jsem správně položila otázku, pro jistotu
>upřesním. Nejedná se o prodlužování PP, ale vždy o nový
>PP na část roku
to máte fuk je to to samé nová smlouva nebo prodloužení je hodnoceno stejně.
>Např.
>rok 2011 červen-září
>rok 2012 duben - listopad
>
>a takto by to bylo furt pryč :o)
DPP může být, pokud odpracuje maximálně 300 h v kal. roce.
DPČ může být, pokud neodpracuje v průměru za týden ve sjednaném období, maximálně ve 52 týdnech, více než polovinu plné týdenní doby, která je ve firmě.
Např. ve firmě je plná pracovní doba 40 h, on by tedy neměl V PRŮMĚRU za týden za dobu, která je sjednaná v DPČ, odpracovat více než 20 h.
Otázce jsem porozumněla, omezení max. 3x3 roky se týká pracovního poměru na dobu určitou. Vy ale nebudete uzavírat dobu určitou. Vy uzavřete dobu neurčitou a pak se dohodnete na ukončení. Pak zas nastoupí na dobu neurčitou a pak se zas dohodnete. Atd.
Akorát to ježdění od nevidím do nevidím - jasně, že v zemědělství, hlavně o žních, se musí dělat, když je potřeba, ale taky musíte dodržet odpočinek podle zákoníku práce.
Pájo s tím napasováním na hodiny bych se bála, ml by jistě nepřiměřený průměr....
Karo, já zatím hledám možnosti. Zda se PP uzavře na dobu neurčitou a pak ho zam-ec bude chtít rozvázat dohodou považuji za jednu z možností - když jsem si nebyla jista tím opakovaným uzavíráním smlouvy na dobu určitou (to mi již Pája vysvětlil).
Co se týká odpočinku mám nastudováno - to si hlídám :o)
Jinak nejsou u takto sezonních prací výjimky? Nebo ještě není schváleno? Něco se mi tak plete...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.