Re: dlužník v konkursu - vratka DPH
Pokud se nemýlím, to zákon nevyžaduje. Informace o tom, že byla faktura částečně uhrazena by měla vyplývat z účetnictví a z knihy faktur, zda si to poznamenáváte i na faktury samotné, je vaše věc (pokud to zákon dovoluje). Hlavně musíte vystavit a doručit nový doklad dle §46.
dle dodatku č. 1 k informaci GFŘ čj. 23 024/11-3210-010165 ze dne 22.7.2011 k aplikaci § 44 ZDPH je jasně napsáno, že opravu výše daně podle ust. § 44 ZDPH lze tedy provést pouze u zdanitelných plnění poskytnutých dlužníkovi po 1. dubnu 2011, resp. naopak ji nelze provést u pohledávek za zdanitelná plnění uskutečněná do 31.3.2011.
V tom dodatku tvrdí, že "Postup podle takto změněného bodu Informace bude správce daně vůči věřitelům aplikovat na případy oprav výše daně uplatněné po vydání tohoto Dodatku."
Dodatek byl vydán před 4 dny - 26.4.2013, já tomu rozumím tak, že opravy daně provedené do tohoto data u pohledávek vzniklých před 1.4.2011 zůstanou, od 26.4.2013 již nelze.
já jsem to měla taky nachystané, že podám za březen, ale bohužel u našich pohledávek vzniklých před 1.4.11 si můžeme... víte, co... informovala jsem 2 dny před vydáním dodatku a bylo mi sděleno, že za březen již ne, budou se řídit rozhodnutím NSS... takže máme smůlu a to nám to DPH dělalo cca 350 tis.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.