Re: Sleva na dítě - co doložit?
Takže rodné listy určitě, to je mi jasné. Pokud je vdaná a žije s manželem, pak potvrzení od něj z práce, že děti neuplatňuje, to je mi taky jasné. Ale myslím, že vdaná není, protože má jiné příjmení než děti, takže pokud vdaná není a s otcem dětí nežije, donese jen rodné listy a její čestné prohlášení, že s otcem nežije a děti nikdo jiný neuplatňuje, je to tak? A pokud vdaná není a s otcem žije, pak rodné listy a potvrzení od něj z práce, že děti neuplatňuje, je to tak? A rozhodnutí soudu o svěření dětí do její péče má asi, pokud je rozvedená, ne? Takže pokud je rozvedená, pak potřebuju kromě rodných listů i to rozhodnutí a čestné prohlášení, že děti nikdo jiný neuplatňuje? Je to tak správně? Děkuji všem za pomoc, ještě jsem takový případ neměla a nevím si s tím rady.
Píšete, že není vdaná. Pak můžou být 2 možnosti - buď je svobodná a pak postupujete jak jsem výše napsala nebo je rozvedená a pak potřebujete kromě rodných listů dětí i rozhodnutí soudu o svěření do péče. Nezapomeňte, že zde musí být, že rozhodnutí nabylo právní moci (častá chyba mzdových účetních, že mají rozhodnutí bez nabytí právní moci).
Podle mě nemůže u jednoho zaměstnavatele uplatnit slevu na poplatníka a u následujícího zaměstnavatele v témže měsíci uplatnit jen děti.
U má podepsané prohlášení, Vy jí mzdu zdaníte zálohovou daní, ale neuplatníte žádnou slevu ani zvýhodnění. Vše se pak vyrovná v RZD nebo v přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.