Re: Nový zaměstnanec-exekuce
Nezkoumejte, a pokud Vám donese všechny doklady i kolik už má zaplaceno, tak strhávejte a dejte do depozitu a pak by se Vám měli
ozvat exekutoři a na základě jejich dokladu jim pošlete peníze a nebo
kontaktujte ty komu dluží a s něma se domluvte a plaťte.
Je to jeden z mála dlužníků, který má snahu dluh splatit, oni si myslí, že když to nenahlásí, že se na to nepřijde atd.
Já bych mu Vašem místě vyšla vstříc.
Já mu samozřejmě chci vyjít vstříc, jen mu nechci strhávat peníze, které bych mu strhávat nemusela nebo nemám. Resp. můžu na základě ex. příkazů, které mi sám donesl, strhávat do depozitu a až dojde příkaz od exekutora mě jako zaměstnavateli, pak to celé poslat? Dle kolegyně by si to měl totiž nahlásit on sám a já bych měla čekat na příkaz od exekutora, kde budu jako zaměstnavatel pověřena na základě jeho rozhodnutí strhávat.
Protože nebyl zaměstnán, ale OSVČ, nemám od něj zápočták, na kterém by byly exekuce vypsané apod... Proto jsem z toho zmatená.:/
to není jeho dobrá vůle, že hlásí ty exekuce. To je jeho povinnost. A vy jste povinna od první výplaty srážky provádět. Samozřejmě zatím deponovat a po obdržení nabytí právní moci teprve poslat. Vy jste povinna exekutora informovat o jeho nástupu a věřte tomu, že než budete mít první výplatu, budete mít exekuční příkazy na stole.
Salta píše, že on byl OSVČ, ne zaměstnanec. Což znamená, že nebyly vystavené exekuční příkazy na srážku ze mzdy. Což také znamená, že on není povinen informovat zaměstnavatele, že nějaké exekuce má. A tím pádem ani Salta není povinna informovat nějakého exekutora, že k nim do zaměstnání nastoupil (protože o tom, že je na něj vedena nějaká exekuce ona vůbec nemusí vědět, to by muselo jít o exekuci na mzdu, o které by se dozvěděla buď ze zápočťáku nebo od něj). On by měl tomu exekutorovi nahlásit zaměstnavatele a exekutor následně zaměstnavatele obešle.Já bych určitě nic nesrážela a počkala, až dostanu exekuční příkaz. Saltina kolegyně má pravdu.
Děkuji Vám Karo. Ono právě o to mi šlo - pokud by mi přinesl zápočtový list z posledního zaměstnání, tak se ani neptám. Ale v tomto případě je přeci nesmysl strhávat, pakliže ani nevím, který splacený má nebo ne, kolik tam zbývá, která je přednostní/nepřednostní atd. Proto mi nedávalo smysl srážet ze mzdy. Dohodli jsme se, že pán mi donese ty exekuční příkazy, prý tomu nerozumí, tak se na to spolu podíváme a navedu ho, co s tím. Všem Vám moc děkuji za cenné rady a pomoc. Vaše Salta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.