Re: Slovák na DPP
Mám stejný problém - jaký formulář použít? Vyjádření zaměstnavatele stačí? Vím, že SP a ZP se při výdělku do 10.000 Kč neplatí, potom si zaměstnanec hradí sám, může u nás odpracovat max 300 hodin ročně a výdělek může mít 4000 Kč měsíčně, aby mohl zůstat v evidenci ÚP. Volala jsem na úřady a nikdo mi není schopen k tomuto nic dál říct - slovenské podmínky mohou být jiné. Potřebuje Slovák nějaké pracovní povolení? Dělám toto poprvé a jsem bezradná. Děkuji.
Paní jasná. ještě prosím o odpověď
>>>Dobrý den prosím o radu:
>>>Musím nahlásit Slováka zaměstnaného na DPP na úřad
>>>práce?
>>>Díky Hanka
>>
>>Ano, musíte. Nahlásit nejpozději v den nástupu
>>(nejpozději v tento den musí mít hlášení na stole).
>
>Mám stejný problém - jaký formulář použít? Vyjádření
>zaměstnavatele stačí? Vím, že SP a ZP se při výdělku do
>10.000 Kč neplatí, potom si zaměstnanec hradí sám,
>může u nás odpracovat max 300 hodin ročně a výdělek může
>mít 4000 Kč měsíčně, aby mohl zůstat v evidenci ÚP.
>Volala jsem na úřady a nikdo mi není schopen k tomuto
>nic dál říct - slovenské podmínky mohou být jiné.
>Potřebuje Slovák nějaké pracovní povolení? Dělám toto poprvé
>a jsem bezradná. Děkuji.
Re: Slovák na DPP
Vy nemáte stejný problém. Tazatelka se ptala, zda musí slováka na DPP hlásit na ÚP, ne že by byl uchazeč o zaměstnání evidovaný na ÚP.
Slovák nepotřebuje pracovní povolení, ale v nejpozději v den nástupu do PP, DPP nebo DPČ jej musíte hlásit na ÚP na tiskopise ,,informace o nástupu do zaměstnání....,, - najdete jej na stránkách ÚP.
Když skončí, opět musíte ukončení na ÚP hlásit na tiskopise,,informace o ukončení zaměstnání....,,.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.