Re: 699 500,- jak zaokrouhlit? Daň z nem
Zaokrouhlování daně z nem.viz. §14 ZDN:
Základ daně z pozemků dle §5 odst.1,2 a základ daně ze staveb dle §10 se zaokrouhluje na celé Kč nahoru. (NE na 100 Kč nahoru)
699.500 Kč je zaokr. na Kč nahoru 699.500 Kč
a 699 Kč je zaokr. na Kč nahoru 699 Kč.
>>>>Dobrý den, prosím jak byste zaokrouhlili základ daně
>>>>na 100 Kč nahoru, když suma je 699 -Kč? Díky, Jan
>>>
>>>Zaokrouhlování daně z nem.viz. §14 ZDN:
>>>Základ daně z pozemků dle §5 odst.1,2 a základ daně
>>>ze staveb dle §10 se zaokrouhluje na celé Kč nahoru.
>>>(NE na 100 Kč nahoru)
>>>
>>>699.500 Kč je zaokr. na Kč nahoru 699.500 Kč
>>>a 699 Kč je zaokr. na Kč nahoru 699 Kč.
>>
>>a co tento řádek?:
>>84 Základ daně ( z ř. 83 ) zaokrouhlený na 100 Kč
>>nahoru v Kč 0
>>
>>Jan
>
>Tak to asi máte na mysli zaokrouhlování u Daně z
>převodu nem. Ano, tam se základ daně zaokrouhluje dle §17
>ZDPN na 100 Kč nahoru.
>699.500 Kč zaokrouhleno na 100 Kč nahoru = 699.500 Kč
>699 Kč " = 700 Kč.Děkuji, takže suma zůstane stejná, Jan
dobry den pani Danielo, zase jsem si vas zkusila najit. vždy mi dobře poradíte.
Prosím, jak mám postupovat pokud potřebuji udělat zápočet kdy naše pohledávky jsou v EUR a závazky v USD ? Jaký kurz k přepočtu ? Můžu použít v den, kdy dělám zápočet ?
Re: Registrační poplatek
Pokud společnost zakoupí automobil v ceně vyšší než 40.000 Kč, do daňových nákladů vstupuje automobil postupně formou odpisů z pořizovací ceny.Pořizovací cena zahrnuje kupní cenu vozu a vedlejší pořizovací náklady, které souvisejí s pořízením - např. clo, poplatky za registraci, atd. Nikde se nepíše, že vedlejší pořizovací náklady by se měly týkat jen nákupu nových vozů.
Re: Registrační poplatek
aha, ja to pochopila dle vyhlášky 500, parag. 7 odst. 11
mám doklad na 800 a je tam napsaný přepis vozu. To by jste dala k PC jetého auta a tak zařadila pro odpisování ?
(11) Dlouhodobým hmotným majetkem se stávají pořizované věci uvedené do stavu způsobilého k užívání, kterým se rozumí dokončení věci a splnění technických funkcí a povinností stanovených zvláštními právními předpisy12) pro užívání (způsobilost k provozu). Obdobně se postupuje v případě technického zhodnocení. Toto ustanovení se nepoužije v případě nabytých věcí, které před nabytím byly uvedeny do stavu způsobilého k užívání a nevyžadují montáž u nabyvatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.