Re: Měsíční odměny při pracovní neschopn
Mohl třeba něco dělat, organizovat, zařizovat a pod. z domova, já jsem taky dělala výplaty doma, když jsem byla nemocná, protože lidi to nezajímalo, že mám PN a peníze dostat museli, tak že by to nebylo nic neobvyklého. Jenom ty prémie bych nedávala v měsíci. kdy je PN, ale další měsíc. Aby to případné kontrolní orgány nesvádělo ke spekulacím. Prostě měl PN, neměl tudíž žádný příjem.
Pokud mu zaměstnavatel prémie dá, je to jeho věc. Pokud by měl úřad nějaké dotazy, musel by ty prémie zdůvodnit tím, že jsou třeba za uplynulé období (prostě že nejsou za práci v tom měsíci, který celý promarodil). Každopádně je fakt, že pokud v tom měsíci, který úplně celý promarodil, dostane nějaké peníze, nebudou ty dny uvedené jako vyloučené.
Sice nevím, když přiznávají měsíční premie, jak by je mohl mít za dřívější období, ale záleží na rozhodnutí zaměstnavatele.
Akorát si nedovedu představit kdyby tak marodil jiný pracovník, kterému by je přiznat nechtěl, jak by to zdůvodňoval, když paní píše, že premie nejsou vázány na žádné podmínky.
Jednomu ano, druhému ne ? Opravdu divné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.