Re: skončení prac. poměru
Napište dohodu o ukončení pracovního poměru ke dni....a předložte ji zaměstnavateli. Jestliže bude souhlasit, můžete být zítra volná....Ale přestat chodit jen tak do práce bych neriskovala, může se Vám to fakt prodražit. Budete platit celé zdravotní pojištění za ta áčka a jak psala div, může chtít po Vás zaplatit náklady, které mu vznikly sháněním zástupu za Vás a další náklady.
To víte, že zkusím napsat tu dohodu, ale nemyslím si, že by na to přistoupili, nepomohodla jsem se totiž s vedoucí. A já když doložím zaměsnavateli, že mám příjem na 8000 Kč a že teď je toto zaměstnání jako mým vedlejším zaměstnáním, tak za mě nemusí přeci platit ZP ne? A rovnou zažádám o neplacené volno na tu dobu dvou měsíců? Vedoucí mě má umět zastoupit a také zastupuje, když jsem nemocná, tak nemůžou říci, že není zástup? A mně plat žádný dávat nemusí, tak ho můžou dát nové síle. Nešlo by to takhle? A stejně když je výpověď, tak by museli shánět novou sílu na vrub vlastních nákladů. Myslíte, že takhle by to šlo vyřešit?
Za áčka, tedy neomluvenou absenci, zaplatíte zdravotní pojištění bez ohledu na to, zda máte jiný příjem ve výši minimálního vyměřovacího základu.
O neplacené volno zažádat můžete, ale zaměstnavatel Vám ho nemusí povolit. Uvažujte - pokud máte problém skončit PP dohodou, vážně si myslíte, že zaměstnavatel bude souhlasit s neplaceným volnem? K čemu by proboha zaměstnavateli bylo to umělé prodlužování Vašeho pracovního poměru? :-)
No zrovna tenhle váš případ to opravdu není. Ne že by byli zaměstnavatelé svatoušci, to opravdu ne. Ale způsob ukončení pracovního poměru je dán zákoníkem práce a taky by se vám nelíbilo, kdyby vás chtěl ze dne na den vyhodit jen proto, že by se mu jiný pracovník líbil víc. To byste teprve nadával, jací jsou zaměstnanci chudáci !
No a víte jak se špatně shání práce? Lidí co shání práci je fůra, tak to má zaměstnavatel lepší. Může si vybírat. A já jen kvůli blbé vedoucí přijdu o dobrý flek, protože ta určitě nebude souhlasit na dohodu, už jen aby udělala naschvál. Přitom nejsem nepostradatelná. Tak potom otázka jestli jsem nebo nejsem chudák.
O odstupném nemůže být řeč, to náleží jen pokud byste Vy dostala od zaměstnavatele výpověď pro nadbytečnost. Ale nejprve píšete, že se bojíte, že Vás nebude chtít pustit a teď zase, že Vás chce možná vyštvat. Jděte za ní (nebo za tím, kdo rozhoduje a nabírání a propouštění zaměstnanců), navrhněte, že chcete ten a ten den skončit pracovní poměr a uvidíte, na čem se domluvíte. Pokud na skončení dohodou přistoupí, dohodu sepište, Vy i zaměstnavatel podepíšete a tím dohodnutým dnem skončíte. Mějte na paměti, že i kdybyste třeba onemocněla, tak pracovní poměr skončí dohodnutým dnem. A také to, že při nástupu do nové práce určitě dostanete nejprve zkušební dobu. Nejste náhodou i tady ještě ve zkušební době?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.