Re: Příchod do práce v době nemoci
Myslím si, že odpověď znáte sama. Když je člověk nemocný, má se léčit z nemoci a ne chodit do práce. Nařídit zaměstnanci, aby přišel do práce, v žádném případě nemůžete. Pouze jej můžete požádat, pokud má vycházky, zda by se v době vycházek mohl do firmy dostavit.
jak může existovat výjimka? Pokud je někdo nemocný, tak nebude chodit do práce a zaučovat někoho, kdo má přijít na jeho místo. Pokud někdo končí (a ne z vlastní vůle, ale je "odejit" zam-telem - ať už z jakéhokoliv důvodu), potom nemůžete očekávat, že bude iniciativní a bude předávat informace někomu, kdo má přijít po něm. Udělá jenom to nejdůležitější a konec. Určitě to je tak ve všech firmách. Ale nevidím důvod, proč by musel mít v době nemoci třeba mobil, když ho potřebujete ve firmě. Co vám brání ho navštívit v době nemoci?
Výjimky existují na spousty věcí.
Jde právě o to, že výpověď podal on sám a má doma náš mobil a počítač atd. tak mě napadlo to řešit tak, že on má tu povinnost nám to vrátit, ale pokud nemá, tak se k tomu postavíme jinak, jen jsem se chtěla zeptat, nenapadlo mě, že to ve vás vyvolán takovou reakci.
Žádný učený z nebe nespadl.
Děkuji L.
Omlouvám se, pokud má odpověď vyvolala takovou reakci. Nemyslela jsem to nijak zle. Ale je přece logické, že když je neschopenka, tak se má člověk léčit a ne v době nemoci chodit do práce. Samozřejmě, že je povinen Vám vše vrátit. Třeba má vycházky, tak se s ním domluvte (má služební mobil, tak ho musí zvednout), aby se během vycházky stavil. Ale nařídit mu to nemůžete. Ale Vy jste se přece domluvili, že přijde až po nemoci a skončíte dohodou PP. Pokud žádná dohoda není sepsaná, tak ji nepodepisujte, pokud si myslíte, že ještě od něho něco potřebujete, aby udělal, chce-li skončit, ať dá výpověď. Třeba se vrátí zpět do práce a bude ještě pracovat, zaučí nového člověka a pak teprve skončí. Těch možností k řešení je (tedy, jestli už není sepsaná a z obou stran podepsaná nějaká dohoda o skonč. PP).
Zatím sepsané nic není, je to jen na ústní dohodě, tam je prostě spíš problém i z jeho lidské stránky no :-( My potřebujeme fungovat i bez něj, ale když nám nepředá práci, kterou má rozdělanou, tak je to trochu složitější no. Ale máte samozřejmě pravdu v tom, že pokud je nemocný, tak se má léčit, jen mě přeci jen napadlo, že když jsou v tom ty věci a tak, tak že by se to dalo vyřešit jinak, ale takhle mi to stačí vědět.
Moc děkuji a mějte hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.