Vlákno názorů k dotazu O PPM žádá otec dítěte od Líba - Re: o PPM žádá otec dítěte PPM je dávka...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2013 9:52

Líba (neregistrovaný)

Re: o PPM žádá otec dítěte
    PPM je dávka nemocenského pojištění, takže pokud ji bude otec čerpat, nemůže mít z pojištěného vztahu příjem. PPM se nedá převádět, asi máte na mysli volbu rodičovského příspěvku.

Našla jsem podobný dotaz, který by vám mohl pomoci:
    http://www.spolcest.cz/obcanska-poradna-jm/internetova-poradna/1/5038/

• 27. 5. 2013 10:21

jo (neregistrovaný)

Re: o PPM žádá otec dítěte
    Díky, měla jsem skutečně na mysli PPM, spletla mě věta v knížce od Ženíškové u střídání při PPM, že při dalším střídání se ani u matky ani u muže nezjišťují nově podmínky nároku na dávku a nevypočítává se nově DVZ. PPM se poskytuje ve stejné výši, v jaké byla tato dávka poprvé vypočtena. Měli tím patrně na mysli - vypočtená z DVZ matky a vypočtená z DVZ otce, já si to zaměnila. Takže otec požádá o PPM nejméně na 7 kal.dnů, aby mu vznikl nárok na rodič.příspěvek, který následně převede na manželku (ona je bez účasti na NP). A po 7 dnech převede PPM (péči o dítě) zpět na manželku a nastoupí do zaměstnání. Já ho povedu 7 dnů jako pobírajícího PPM a doba 7 dnů bude dobou vyloučenou. A na přílohu k žádosti otce o PPM bude rozhodné období rok zpětně od narození dítěte, tj. narodilo se 11.5.2013. RO od V 2012 do IV 2013. Ještě na něco jsem zapomněla ? moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).