Vlákno názorů k dotazu II. pilíř důchodového spoření od jasná. - Re: II. pilíř důchodového spoření Mít smlouvu je málo,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2013 6:51

jasná. (neregistrovaný)

Re: II. pilíř důchodového spoření
    Mít smlouvu je málo, musí vám ještě donést nabytí právní moci a od následujícího měsíce od nabytí právní moci, začnete strhávat a provádět elektronické hlášení.

• 28. 5. 2013 7:00

Hanka.. (neregistrovaný)

Donesl i Rozhodnutí o registraci smlouvy od Specializovaného FÚ - je to ono? Nebo to musí být přímo nabytí právní moci? Přišlo mu to měsíc po uzavření smlouvy. A pak tedy co? V programu zadat, strhávat a elektronicky nahlásit na FÚ? A pak každý měsíc? Jiná povinnost než na FÚ není - třeba na OSSZ? Děkuji moc.

• 28. 5. 2013 7:18

Hanka.. (neregistrovaný)

Už jsem to našla, nabytí právní moci teprve přijde. Ale šlo mi o to, co kam hlásit, až to nastane. Děkuji H.

• 28. 5. 2013 7:29

iva. (neregistrovaný)

Jeho smlouvu Vy nikam nehlásíte - od toho je CRS.
    Zdravotního pojištění se to nedotkne, u sociálního pojištění se Vám změní Přehled o výši pojistného.
    Jinak na FÚ měsíčně elektronické Hlášení a po skončení roku Vyúčtování.

• 28. 5. 2013 7:39

Pája2 (neregistrovaný)

Až donese nabytí právní moci, budete strhávat od následujícího kalendářního měsíce - např. nabyde právní moci v květnu, budete strhávat až z červnové výplaty. Zaměstnanci strhnete z "jeho "vyměřovacího základu 2% a o 3 % ponížíte odvod zaměstnancova sociálního pojištění (takže na sociálku z "jeho" odvedete jen 3,5 %. Nám to dělá poměrně dobře program sám, jen tam zadám, že je zaměstnanec účastníkem důchodového spoření od a všechny výpočty už běží samy a musela jsem tedy ještě zadat č. účtu, na které posíláme. Každý měsíc vytvoříte Hlášení k záloze na pojistné na důchodové spoření a odešlete elektronicky na FÚ. Na FÚ proto, že tam to ten Fú přerozdělí a odešle na penzijní fondy. Pro to hlášení můžete využít EPO. U nás máme 1 zaměstnance. Je mu 20 let a jeho hrubý příjem je cca 15 tis. Kč. Setkala jsem se s tím, že účastníci II. pilíře o tom kolikrát vůbec nic nevědí. Známá mi říkala, že jí jeden zaměstnanec tvrdil, že si to může odečítat z daní ....... Jiní si to zase pletou s penzijním připojištěním .....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).