Vlákno názorů k dotazu Cesťák a výběr kartou v POHODĚ od Lenka28 - Re: Cesťák a výběr kartou v POHODĚ Do zálohy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2013 14:43

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: Cesťák a výběr kartou v POHODĚ
    Do zálohy vám to nejde z toho důvodu, že to není záloha. Zálohu musíte dát nejpozději den odjezdu.

Výběr platební kartou musíte dát do kolonky Výdaje:

Na tuto záložku zapište všechny výdaje v různých měnách a s různými způsoby jejich platby (hotově, platební kartou, šekem). Výdaje zadané s platbou v hotovosti vstoupí do vyúčtování pracovní cesty, platby šekem nebo platební kartou jsou pouze evidenční a do vyúčtování nevstupují.

Pokud se jedná o výdaje v Kč, rozepište částku i na DPH přesně podle doloženého dokladu. Výdaje tak budou správně zaúčtovány prostřednictvím prostřednictvím povelu Záznam/Zaúčtovat příkazy.

Ke každému výdaji je nutné vyplnit jeho typ, podle kterého se výdaj přiřadí do správného sloupce na tiskové sestavě Vyúčtování pracovní cesty. Typ výdaje je rozhodující i pro účtování. Pro jednotlivé typy výdajů se v globálním nastavení přiřazují předkontace a podle nich jsou výdaje zaúčtovány prostřednictvím povelu Záznam/Zaúčtovat příkazy.

• 31. 5. 2013 14:50

Lenka28 (neregistrovaný)

http://www.stormware.cz/prirucka-pohoda-online/Kniha_jizd_a_cestovni_prikazy/Cestovni_prikazy/

• 31. 5. 2013 14:52

Lenka28 (neregistrovaný)

http://www.stormware.cz/prirucka-pohoda-online/Kniha_jizd_a_cestovni_prikazy/Podrobne_nastaveni/

• 1. 6. 2013 20:51

PET1 (neregistrovaný)

Děkuji paní Lenko... něco jsem četla už dřív v návodu.Mně
    se teď jedná o případ kdy jednatel jede na delší služební cestu
    a vybere z banky té země cizí měnu, tudíž má v ruce peníze a já
    bych na základě výběrního lístku měla toto zaúčtovat do cesťáku,
    ale nevím jak...? v uoušku výdaje jsem takový typ položky nenašla - tak nevím, jestli se někde v nastavení pohody dá přidat více voleb.
    Jasně utrácí v hotovosti, platí kartou některé výdaje.
    Teď se mi jedná o případ, že např. vybere 100 EUR, utratí
    hotově za výdaje 50 a 50 mu zbude a s těmi přijede zpět. A já teď
    nevím, jak v cesťáku zachytit, že 50 EUR by měl vrátit.Prostě jak
    zachytit do cesťáku ten výběr v zahraničí, nebude to záloha, ale
    kam s tím....
    Ostatní zaměstnanci jezdí se zálohou na služ.cestu anebo platí plat.kartou-to
    je pro mne jednoduché, ale když je tu případ, že v zahraničí
    jednatel (zároveň je i zaměstnanec) vybere, nevím si rady...
    Děkuji moc

• 2. 6. 2013 0:46

Lenka28 (neregistrovaný)

Tak já to dělám takto (možná to jde i jiným způsobem):

Do záložky záloha vyplním datum předání karty, to znamená den odjezdu. Do zálohy napíšu částku, kterou vybral kartou, do kolonky doklad vyplním č. karty nebo lístku z banky, do kolonky poznámky si zapíšu datum výběru kartou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).