Re: Reverse charge - 3. zóna (ostatní ze
daň. doklad již máme, JSD také-to mi řekli přepravní službě, že JSD je vyrovnáno a máme počkat na fakturu, kterou nám zašlou pro dorovnání s přepravní službou-tím myslíte ty ostatní náklady? Můžete mi poradit ještě prosím přesný postup zaúčtování nebo jak postupovat, setkávám se s takovým případem prvně, tak chci mít 100% kotrolu. Moc děkuji
Dodací podmínky-mají napsáno neuvedeno. Máme fakturu na 536 USD, a prozatím mají částku 286,- za poplatky,ale to mi sdělili, že hradit nemáme, že zašlou fakturu s údaji, které se jim budou proplácet... takže přepočtu dnem obdržení faktury zatím jen 536 USD je to správně? Vystavení faktury bylo 10.5, přijetí 29.5., DUZP budu mít dnem vystavení nebo přijetí a uplatnění DPH ke kterému datu aby bylo správné?Moc děkuji?
fakturu za zboží přepočtete kurzem do účta ke dni přijetí faktury
do přiznání k DPH tato faktura nevstupuje, daňovým dokladem je dovozní JSD, které uvedete do ř. 22 a 43 ke dni propuštění zboží do volného oběhu, základem daně je cena zboží+clo+vedlejší náklady (viz výše), pro přepočet na Kč se použije celní kurz uvedený na JSD
Takže já vlastně ještě nemůžu házet do úče, protože nemám doklad od přepravní společnosti, který tedy teprve zašlou. Takže až budu mít i tento doklad cena bude 536 USD (cena za fakturu)+ náklady co budou na faktuře od přepr.společnosti a tutu celkovou cenu dám na 111. DUZP i uplatnění DPH musím vyplnit i když mám členění DPH-"bez vstupu" tato data budou stejná se dnem vystavení faktury nebo přijetím dokladu?Pro přiznání daně nepoužiju ř.07,08 a odpočet 43,44? Děkuji
já myslela právě teda také 7,43...mám jen pořád zmatek v těch datech:_( omlouvám se za pro někoho hloupé dotazy,ale nějak se z toho nemůžu vymotat-fuuu...když zadávám do SW fakturu přijatou, vystavení dám datum kdy byla v cizině vystavena např. 10.5., úč.případu dám datum,kdy jsem ji přijala tzn. 29.5, pak DUZP-? a uplatnění DPH-?tím si nejsem jistá. Jestli tu fakturu zaúčtovat kurzem tedy dnem přijetí v mém případě tedy 536 USD x kurz 29.5 nebo ještě počkat až přijde faktura od přepr.služby nebo už můžu a údaje co přiijdou na faktuře doúčtuji na novou fakturu a "Reverse"-vím,že reverse je jen v rámci EU ale tedy s tím DPH v interním dokladu přepočítávám jiným kurzem? Tam neberu údaje z faktury,když je přepočtena dnem obdržení faktury?Reverse charge se nebere z údajů z faktury přijaté?Nerozumím moc tomu, když dávám do úče (tedy při zadávání faktury do SW) fakturu a přepočítám dnem přijetí faktury a DPH pak dnem vystavení? Tedy budu mít jinou částku ve faktuře a pak v interním dokladu, když chci DPH (ř.7,43)?Omlouvám se za složité otázky !Děkuji
ř. 22 je pro vývoz, má být ř. 7,
fakturu za zboží dáte na 111 k datu přijetí mimo přiznání k DPH
nevím, jakým způsobem se ve vašem software účtuje dovozní JSD, já dávám 395 základ daně v Kč (už po přepočtu) a k tomu kód pro dovoz (ZD a DPH se mi promítne do přiznání) a pak ZD mínusem a k úhradě zůstává nula - to v případě, kdy clo je nula
fakturu za přepravu zaúčtujete zase na 111 mimo přiznání k DPH
zkuste se podívat ještě na §33 ZDPH
Na JSD máme pouze datum vyhotovení celním deklarantem, je to to datum, co máte na mysli? Prosím, a v případě RCH v rámci EU, se faktura přepočítává kurzem ke dni přijetí faktury, DUZP a uplatnění je dnem vystavení faktury, tedy v případě řešení RCH-když si sestavuji v interním dokladě si musím tedy zase přepočítat fakturu pro výpočet DPH ke dni vystavení nebo může tedy vzít čísla z faktury?Moc děkuji
to není to datum, máte ještě nějaký jiný doklad od celního úřadu?
RCH u pořízení zboží z EU - DUZP je den vystavení faktury dodavatelem
u služby z EU - DUZP dle §21 odst. 4 ZDPH nebo den přijetí úhrady (při platbě zálohy), a to ten den, který nastane dříve
Právěže jiný doklad nemáme,proto mě to mate...takže u RCH při sestavování interního dokladu pro výpočet DPH musím zase přepočítávat kurzem vystavení faktury dodavatelem, takže od faktury se částka bude lišit(protože faktura je přepočítána dnem přijetí dokladu)..nebo říkám špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.