Re: Certifikace účetních vs. Vysoká škol
Chodím na školení účetních, ale vždy si vybírám lektora, protože nejlepší jsou daňový poradci, protože Ti ví o čem mluví, pokud přednáší nějaký ekonom.učitel, tak tomu realita úplně uniká, tak jak našim poslancům.
opravdu nevím o co Vám jde - pokud máte čas a peníze, tak klidně studujte VŠ ekonomickou, ale i tak se budete muset pořád vzdělávat
na školeních,protože naši poslanci pořád mění zákony a ještě se musíte řídit pokyny MF atd. a to zujistíte, že i tam jsou bludy
Certifikát mám už 10 let. Nikdy nikoho to nezajímalo. Byly to doslova vyhozené peníze, nikdo to v malém okresním městě nezohlední. Titul z VŠ má jinou váhu. Jestli Vám stačí vědomosti, školení od kvalitních lektorů je dostačující. Potřebujete-li titul, VŠ Vám ho poskytne.
Já šla na vysokou také až po více jak 10 letech co jsem dělala účetní. Jsou přímo obory účetnictví a finanční řízení podniku. Asi 4 semestry nás účetnictví a daně učili ženské co měli vlastní účetní firmy a jedna pracovala několik let na finančáku. Takže super konzultace, člověk se hodně dozvěděl. V dalších semestrech jsme dostali nějakého chlapa Ph.D. co neuměl ani vyplnit daňové přiznání a nevěděl co je daňový bonus. Na posledních přednáškách nás tam pospávalo asi 7 co jsme čekali na bus....Ale vzhledem k tomu, že ve třídě bylo víc jak polovina účetních z praxe, tak ta škola by stála za to i tak. Máte s kým konzultovat pracovní záležitosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.