Re: Volno na závěrečnou zkoušku
Já osobně bych to pochopila podle zákona tak, že má nárok na 10+40. Ale je na zaměstnavateli, kolik jí dovolí - pokud řekne, že bude proplácet jen 10, tak ona sice může trvat na svém, ale on jí samozřejmě může sejmout prémie (ty nejsou nárokové...). Ale budu ráda, když se do diskuze zapojí někdo další - toto je můj výklad, který jsem řešila dokud nezasáhl pan majitel s omezením...
No to máte sice pravdu, že by měl, ale prémie jsou nenárokové a okecat to jde vždy, že? No nám to tak prostě udělal - řekl, že máme všichni být rádi, že nám něco málo povolí a zbytek být potichu, jinak prostě nebudeme mít prémie. A opravdu to tak je! Jak napadnete svého šéfa, že vám vzal prémie, když má na to nárok? Řekne, že nebyl spokojený a to nedokážete, že je to kvůli volnu... To samé je i s návštěvami u lékaře - máme 2 hodiny. Pokud je to více, musíme si to nahradit. Pokud budeme trvat na svém, tak nám vezme prémie. Jo holt, dneska je vysoká nezaměstnanost :-((
Ale co rozumíte tím že "studuje se souhlasem zaměstnavatele"? Jde o zvyšování kvalifikace v jeho prospěch nebo prostě jen odkývl informaci, že zaměstnanec bude studovat, ale jeho práce nevyžaduje, aby kvalifikaci zvýšil? To by pak přece byla zaměstnancova soukromá věc, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.