Re: vrácená platba - špatné zaúčtování
Jestli jsem to správně z vašeho dotazu pochopila, tak v r. 2012 FP 5../321, úhrada FP 321/221 a tato platba se vám vrátila a vy jste ji zaúčtovali 221/648 (ne správně D321). tzn., že jste ji za rok 2012 zbytečně zdanili, ale v saldu a na účtě D321 byste ji stále měli mít, tudíž teď ji zaplatíte 321/221.
Jestli je to jinak, napište jaký byl účet na MD.../ při zaúčtování na D648.
Bylo to přesně tak.
No právě, že na saldu 321 již není, protože se tváří jako uhrazená. Takže teď tu fakturu nikde nemám, protože dle účetnictví je zaplacená, náklady odešly tam, kam měly. Ale vrácená platba, která měla být správně na 221/321, ale zaúčtované to bylo 221/648.
Beru zpět, vy jste FP uhradili tou první chybnou posléze vrácenou úhradou a tím vám to vypadlo ze salda i z účtu 321. V SAPu to bude složité, hradit FP, která vlastně "už není". A každý postup při úhradě bude hodně nestatndardní jak z hlediska SAPu, tak i účtování.
to je jen můj nápad
518/321
321/221
221/648
379/321 INT
321/221
648/379, ale nevím jestli to tak může být. Právě proto je dobré zasílat inventarizaci pohledávek a závazku k 31.12. 2012, takhle by se váš dodavatel ozval ještě, kdy nebudete mít uzavřený rok. Jinak by mě taky zajímalo, jak se o dá vyřešit, snad poradí někdo ze zkušených.
Re: vrácená platba - špatně zaúčtováno
Moc Vám děkuji za rady.
Co se týče inventarizace závazků a pohledávek, tak je děláme každý půl rok. Nicméně, vůči této firmě jsme již na konci roku žádný závazek neměli a vzhledem k tomu, že tato firma je z Polska, tak tam nejspíš něco jako inventarizace nefunguje. Na druhou stranu, měli ještě dva měsíce po splatnosti na to, aby si zaurgovali platbu, ale to udělali až ve chvíli, kdy minulý měsíc chtěl kolega objednat zboží.
Re: vrácená platba - špatně zaúčtováno
jestli jsem to dobře pochopila, tak:
v roce 2012 jste měli fakturu xxx/321
tu jste uhradili - odešla platba 321/221
pak se Vám platba vrátila zpět a tu jste dali 221/648
takže teď v roce 2013 bych účtovala 548/325
a pak úhradu 325/221
a jako podklad bych si dala kopie původních transakcí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.