Re: Práva zaměstnance při rozštěpení spo
Mám několik otázek.
1)Když máte zápočtový list, tak jste podepsal u staré společnosti nějakou dohodu o ukončení pracovního poměru, nebo jakým způsobem jste tam skončil?
2) Máte novou pracovní smlouvu a v ní sjednanou zkušební dobu? Pokud ne, nemůžete odejít ve zkušební době.
3) Je divné,že máte zápočťák a píšete, že novou smlouvu jste nepodepisoval. Prosím upřesněte.
1) dohodu o skončení prac.poměru jsem nepodepsal
2)Nová smlouva není-tak tím je jasné, že není ani zkuš.doba. Zápočťák jsem dostal, potvrzení o přijmech a ELDP taky.
Možná je to vyřešené tí, že jsem podepsal jen papír o tom odštěpení společnosti....
Právě je to divné i mně. Bylo nám řečeno, že automaticky přecházíme jako zaměstnanci do odštěpené společnosti a nemusíme podepisovat žádné nové prac.smlouvy.... Výpověď jsme nedostali a pouze dokumenty -zápočt.list atd....to jsem již psal. Proto mě zajímalo, jak to je správně....
Jak jsem již psala - to vypadá na převod zaměstnanců se všemi jejich právy a povinnostmi (tzn. pracovní poměr se neukončuje a nesepisuje se nová pracovní smlouva, protože stále platí ta původní, v platnosti zůstávají hodinové průměry atd.). Pokud je to opravdu převod, tak Váš pracovní poměr stále pokračuje jako byste měl stále téhož zaměstnavatele, stále platí Vaše pracovní smlouva, tzn. že nejste ve zkušební době a nemůžete ihned zrušit pracovní poměr. V takovém případě Vám ale neměli dávat zápočťáky ani ELDP. Změnily se hodně podmínky oproti původní firmě? Kdy jste byl převeden? Nejlépe, když si na personálním nebo na mzdovce zjistíte, zda šlo skutečně o převod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.