Re: Faktura z loňska - nevýznamná položk
Náklad je podle dotazu daňovým nákladem předešlého roku. V letošním roce, pokud nebyla vytvořena dohadná položka nebo se nejedná o pořízení např.odepisovaného majetku (tazatelka neuvedla druh nákladu), by mohli účtovat buď na "nedaňový" účet nebo pokud takové nemají tak normálně dle zvyklostí ve firmě a vyloučit tento náklad z daňově uznatelných nákladů roku 2013 v daňovém přiznání. Jde o to, že se jedná o daňový náklad - jen v letošním roce ho nelze v řádném daňovém přiznání uznat jako daňový. Pokud se tedy opravdu nejedná o nevýznamnou položku, na kterou pamatuje jejich vnitřní směrnice o časovém rozlišení.
Re: Faktura z loňska - nevýznamná položk
to mi vysvětlovat nemusíte, ale uvádíte, že by se v přiznání vyloučil jako nedaňový, no a já se s Vámi nebavím o tom, jak se to dělá - ale chtěla jsem znát odpověď, dle kterého § lze u takovýchto nákladů nárokovat DPH - tak jak se psalo v první odpovědi..... diskuze o dańových/nedaňových nákladech je zbytečná o tom moje odpověď nebyla, mě zajímal ten §
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.