Re: sbírka listin
Podat se dá, jako každá pošta. Jen si nejsem jistý, zda to soud uzná... Bude-li to schránka auditora a budou-li součástí dodávky příslušné plné moci, pak problém nevidím.
Co vám brání podat to přes svou schránku? Co vám brání si DS založit, pokud ji ještě nemáte?
Můžete podat na emailovou adresu příslušného soudu najdete na justice.cz v PDF. Podávala jsem i letos a vše prošlo jak má. Uzávěrka byla zveřejněna. S tím vymáháním moje zkušenost. Náš FÚ kontroluje ukládání uzávěrky v OR. Měli jsme uzávěrku za rok 2010 zveřejněnou, nešla otevřít chyba OR na žádost FÚ musela jsem vše dát do pořádku spolu s OR. Pak na FÚ byli spokojeni.
Díky všem za názory. Problém je v tom, že se jedná o spol. vlastníků jednotek. V domě jsou obyvatelé ročník okolo 1930 a termín datová schránka je pro ně totožný jako pro nás prabní na vlša a stloukání másla. Přišla jsem k tomu jako slepá k houslím a snažím se jim pomoct. Myslela jsem, že to udělám nějak jednoduše, ale asi je raději čapnu a poběžím s nimi na poštu založit DS. Držte nám palce ať z toho dědoušky neklepne.
Ano, to je jasné, já jsem ale reagovala na souvislost "zápis v OR = vlastní DS." Protože všichni jsme se ptali co firmě brání použít vlastní DS. A nejedná-li se např. o zplnomocněnou účetní firmu, nevím, zda soud takové podání neodmítne. DS má být jakousi "náhražkou" elektronického podpisu - a proč by soud měl akceptovat podání z DS Franty Kropáčka, když listiny nesou údaje Tondy Vopršálka?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.