Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Nátlak na rozvázání pracovního poměru od Katka2 - Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr Teoreticky správně vám...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2013 10:34

    Katka2 (neregistrovaný)

    Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr
    Teoreticky správně vám měl v dubnu dát výpověď z důvodu rušení zam-tele, vy byste 30.6. skončili a dostali odstupné (podle délky trvání PP). To co zkouší teď jsou kulišárny jak z toho vybruslit rychle a levně. Jak se bránit nátlaku nevím, já ho neznám. Že je situace horší se nedivím, on taky asi nemá radost že krachuje a nedělá to proto, aby vás naštval. Zkuste navrhnout kompromis (dohoda o ukončení PP s odstupným). Výpovědní doba se vám nemůže prodloužit, když jste nedostal výpověď.

  • 24. 6. 2013 10:43

    M. (neregistrovaný)

    Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr
    Navrhl jsem i dohodu bez odstupnýho, ale on trvá na zrušení pracovní smlouvy původní a podpisu té na dobu určitou. Vůbec nevím z jakého důvodu, ale nechce přistoupit ani na dohodu dle § 49 ZP. Navíc nekrachuje, ale vydělal takový miliony, že už neví co s nimi a rozhodl se pro kompletní a velmi nákladnou rekonstrukci. Po opětovném otevření provozu však s námi již nepočítá a bude zaměstnávat rodinné příslušníky.

  • 24. 6. 2013 10:59

    VH

    Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr
    Žádná smlouva nebo dohoda se nemůže ukončit tím, že její písemné vyhotovení roztrháme apod. Doporučuji nic nepodepisovat, natož zpětně. Pokud zaměstnavatel chce, abyste skončili 30.6.2013, měl by navrhnout dohodu s náležitou finanční kompenzací. Datum 1.7. se blíží, možná se do té doby nic nestane a řešení se nabídne po tomto datu.

  • 24. 6. 2013 11:02

    xy5

    Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr
    určitě bych starou (původní) PS neroztrhávala a neničila, protože pokud dostanete k podpisu PS od 1.1.2013, tak je možné, že jste před tím nebyli nikde hlášeni a že budete ještě dlužni na ZP a nebudete mít dobu započítanou na důchod, nechápu, proč byste to dělal a PS ničil
    nevím, co ho k tomu vede, protože tím, že chce takto postupovat, se dostává do maléru a Vás také může přivést do maléru, protože když skončíte PP na dohodu bez uvedení důvodu, tak budete mít nižší podporu v nezam., pokud nemáte nějakou práci a půjdete se zaregistrovat na ÚP
    pokud zjistí, že jste falšovali PS, tak budete mít na ÚP také malér
    takže já bych trvala na původní PS a pokud s Vámi chce skončit PP, tak ať Vám dá zam-tel buď výpověď (nadbytečnost, odstupné) nebo se dohodněte na uk. PP, ale uvést důvod a také vyplatit odstupné.
    být Vámi, napsala bych si na ČSSZ, Praha o Informativní osobní list důchod. pojištění (kvůli dobám pojištění) - více na www.cssz.cz, sekce důchod. poj.

  • 24. 6. 2013 11:11

    M. (neregistrovaný)

    Re: Nátlak na rozvázání pracovního poměr
    Děkuji, už jsem si nebyl jistý kdo má pravdu. Jsem rád, že já.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).