Re: HPP a DPP souběh v Money
Řešila jsem podobný problém- dva PP u téhož zaměstnavatele- a na dotaz jak na to? mi bylo odpovězeno, že Money není mzdový program a proto to neřeší. Přesně tyto odpovědi nesnáším.
Mám tedy na jednoho člověka dvě karty zaměstnance a počítám dvě mzdy. Na přehledu pro zdravotní poj. vykazuji bohužel jednoho zaměstnance 2x, takže to musím ručně opravit.
Jiné řešení já neznám.
Tak já jsem se na technické podpoře Money dozvěděla přesně totéž. Jestli dobře rozumím, na jedné kartě mám první prac. poměr, na druhé DPP. Vypočítám zvlášť, ač by měly být příjmy sloučeny v jeden. A budu mít dva mzdové listy, nebo mzdový list vytvořím ručně.
Dobrý den, také mám souběh HPP+DPP. Dělám to tak, že v kartě mzdy na záložce Hrubá mzda v kolonce + Příjmy mimo pojistné dám tu položku za DPP. Tím pádem se mi to zdaní dohromady, ale soc a zdr (do 10tis. se neodvádí). Byla jsem i na kontrole a nebyl problém. Snad Tím někomu pomůžu. I když V.e.n.d.y. je takovej profík, že se úplně bojím reagovat :). V každém případě si její ochoty velmi vážím a děkuji! Pěkný den všem!
Čtu až nyní, co jste psala a bát se určitě nemusíte:-))) Zdaleka nevím všechno a hlavně stále nemohu najít nějakou práci a tak mám čas odpovídat. Přesto díky za hezká slova. Vaše řešení je samozřejmě správné, pracovala jsem v Money loni a to i pro DPP platila jiná pravidla a zdanění (když nebyla solidární daň a SP,Zp se z DPP neplatilo nikdy) bylo vlastně stejné, at dohromady nebo každý poměr vzlášť. Přeji hezké dny
Odpověď z Money: Jelikož program Money S3 neumožňuje vést souběžné pracovní poměry, je řešením vytvoření nové karty zaměstnance s příslušným pracovním poměrem. Poté je možné ve vytvářené mzdě (záložka Hrubá mzda) hodnoty obou pracovních poměrů sečíst.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.