Vlákno názorů k dotazu Nová firma a SP 26 % prosím od iva. - Re: nová firma a SP 26 % prosím Na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2013 9:36

iva. (neregistrovaný)

Re: nová firma a SP 26 % prosím
    Na webu ČSSZ, tedy přímo u zdroje, to je:
    http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/
    Nechci Vás od toho odrazovat, ale zvažte, zda je to pro Vás výhodné - už nyní předpokládáte, že u jednoho zaměstnance budete mít takovou nemocnost, abyste využili navíc odvedené pojistné snížením o polovinu náhrady mzdy?
    Náhrada mzdy (§ 192 ZP) je za odpadlé pracovní směny po dobu prvních 21 dnů ve výši 60% průměrného výdělku a to ještě redukovaného podle sazem nem. pojištění. Tolik zase tomu nemocnému zaměstnanci nezaplatíte, aby se Vám zvýšená sazba pojistného rentovala ... ale to je čistě jen můj subjektivní názor.

• 3. 7. 2013 9:44

Smol (neregistrovaný)

Děkuji a přeij pěkný den :-).
    Moc děkuji za odkaz a za odpověď. Ano, jsem stejného názoru jako Vy, myslím si, že se to nevyplatí a jsem ráda, že jste mi to potvrdila(jenom jsem chtěla pro pořádek o této možnosti informovat jednatele a nebyla jsem si jistá, zda vůbec pro letošek tu možnost má). Děkuji za pomoc, byla jsem na těch stránkách a nějak mi to nešlo najít, ale fakt je, že dneska dost spěchám :-).

• 3. 7. 2013 10:37

iva. (neregistrovaný)

Re: Rádo se stalo, mějte se hezky.
    .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).