Vlákno názorů k dotazu Nezletilí na DPP od Lalina - Re: Nezletilí na DPP Dobrý den, nevím, zda to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2013 13:15

Lalina (neregistrovaný)

Re: Nezletilí na DPP
    Dobrý den, nevím, zda to pomůže, ale nedávno jsme tu o tom hovořili, myslím, že se o tom psalo i někde na internetu, že by skutečně měli tu vstupní prohlídku absolvovat. Já bych ho poslala. Přeji krásný den paní Jasná.:)

• 9. 7. 2013 13:21

all (neregistrovaný)

Mrkněte zde

http://www.bozpinfo.cz/win/knihovna-bozp/citarna/tematicke_prilohy/pracovnelekarske-sluzby/prohlidky_brigadnici130603.html

• 9. 7. 2013 13:28

jasná. (neregistrovaný)

All, přečetla jsem, ale daná právnička se v odpovědi ani slovem nezmínila o nezletilých. Spíše odpovídala celkově o DPP.

• 9. 7. 2013 13:29

Lalina (neregistrovaný)

Tak to je rozhodně velice zajímavý článek.:) Určitě se tam paní Rážová dobře vyjádřila, co se týká kategorizací apod. a odkazu na danou legislativu. Já bych je poslala z toho důvodu, že se prostě jedná o mladistvé a zde člověk nikdy neví, co a jak. Stejně jako v článku pán upozornil na možný pád při trhání ovoce, já bych myslela třeba na to, že může mít alergii. Resp. raději bych ho poslala na zdr. prohlídku, abych se vyhnula potencionálnímu nebezpečí, že to padne na zaměstnavatele, ač by to vesměs jeho chyba nebyla. Prosím, toto ale berte pouze jako můj názor, jsem si vědoma, že to firmu stojí peníze, a také vše dělám se souhlasem šéfa.

• 9. 7. 2013 13:30

VH

Vstupní prohlídka je u mladistvého povinná i v případě, že uzavírá DPP. Ust. § 247 odst. 1 písm. a) ZP sice zmiňuje pouze uzavření PP, ale na dohody se vztahuje právní úprava výkonu práce v PP - to neplatí ohledně výjimek uvedených v taxativním výčtu dle § 77 ZP. Zaměstnávání mladistvých spadá do oblasti péče o zaměstnance, která mezi vyjmenovanými výjimkami uvedena není, stejně tak např. BOZP, překážky v práci na straně zaměstnavatele apod.

• 9. 7. 2013 13:32

Renáta K (neregistrovaný)

Já všem děkuji za vyjádření k mému problému...díky především pí Jasné za vypíchnutí dotazu...VH, Vaší odpovědí budu argumentovat u ředitele, pač ten samozřejmě nechce ani slyšet o tom, že by "brigádníka" posílal na prohlídku "za své"...

• 9. 7. 2013 13:38

all (neregistrovaný)

Díky, konečně vyjádření, kterému obyčejný smrtelník rozumí. Já teď víc jak hoďku fakt pořád hledala jednoznačnou odpověď a přiznám se, že i z toho odkazu, který jsem sem dala, kde byl přímý dotaz na dohody u mladistvých pořád měla dojem, že tedy vždy nemusí.

• 9. 7. 2013 13:42

jasná. (neregistrovaný)

Tak jsem ráda, že podnikový právník měl pravdu, že ho neplatíme zbytečně. Ale v těch zákonech, čert aby se vyznal....

• 9. 7. 2013 13:49

VH

>>>>>>Zdravím všechny. Jsem na pochybách, proto prosím
    >>>>>>ostatní o váš názor. Posíláte nezletilé pracující na
    >>>>>>DPP na
    >>>>>>vstupní lékařskou prohlídku?
    >>>>>>Podnikový právník tvrdí, že musí na vstupní
    >>>>>>prohlídku,
    >>>>>>ale all mě v příspěvku, jenž je níže zviklala a teď
    >>>>>>nevím, zda je to správně. Děkuji vám za vaše názory.
    >>>>>
    >>>>>Dobrý den, nevím, zda to pomůže, ale nedávno jsme tu
    >>>>>o
    >>>>>tom hovořili, myslím, že se o tom psalo i někde na
    >>>>>internetu, že by skutečně měli tu vstupní prohlídku
    >>>>>absolvovat. Já bych ho poslala. Přeji krásný
    >>>>>den
    >>>>>paní
    >>>>>Jasná.:)
    >>>>
    >>>>Mrkněte
    >>>>>zde
    >>>>>
    >>>>
    >>>>http://www.bozpinfo.cz/win/knihovna-bozp/citarna/tematicke_prilohy/pracovnelekarske-sluzby/prohlidky_brigadnici130603.html
    >>>
    >>>Vstupní prohlídka je u mladistvého povinná i v
    >>>případě, že uzavírá DPP. Ust. § 247 odst. 1 písm. a)
    >>>ZP sice
    >>>zmiňuje pouze uzavření PP, ale na dohody se vztahuje
    >>>právní úprava výkonu práce v PP - to neplatí ohledně
    >>>výjimek uvedených v taxativním výčtu dle § 77 ZP.
    >>>Zaměstnávání mladistvých spadá do oblasti péče o
    >>>zaměstnance, která mezi vyjmenovanými výjimkami
    >>>uvedena není,
    >>>stejně tak např. BOZP, překážky v práci na straně
    >>>zaměstnavatele apod.
    >>
    >>Díky, konečně vyjádření, kterému obyčejný smrtelník
    >>rozumí. Já teď víc jak hoďku fakt pořád hledala
    >>jednoznačnou odpověď a přiznám se, že i z toho odkazu,
    >>který
    >>jsem sem dala, kde byl přímý dotaz na dohody u
    >>mladistvých pořád měla dojem, že tedy vždy nemusí.
    >
    > ZP není složitý zákon, ale někdy se musí číst v souvislostech. Jenom doplním, že to, co jsem napsala, platí od roku 2007, takže kdo pamatuje dřívější právní úpravu, podle které naopak aplikace právní úpravy PP byla na dohody vyloučena, si možná ještě nezvykl (včera tady někdo odkazoval na právní úpravuz 80. let, tak co by ne).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).