Re: Neplátce DPH vystavil daňový doklad
Paní Jano , děkuji za Vaši odpověď. Snažila jsem se rozumně domluvit s pane jednatelem. Ale ten mi dost "ostrým" mailem
odpověděl co si vůbec dovoluji ho obtěžovat, že vystavují spousty faktur a jen já mám s jejich fakturací problém. Tak tudy tedy cesta nevede. Ještě jsem uvažovala, že se pokusím dotázat na jeho FU ,zda tam opravdu nemají chybu, když mi pan jednatel tvrdí , že plátce je? Ale nevím zda mi na telefonický dotaz z jeho FU tuto informaci poskytnou? A také se obávám zda něco "nerozvířím".
>>Prosím jak byste se zachovali Vy?
>>Obdržela jsme Fakturu-daňový doklad na zboží. Při
>>kontrole registrace k dani (DPH) se u dodavatel
>>zobrazuje
>> ukončená registrace k dani. Kontaktovala jsem
>>dodavatel k prosbou o vysvětlení . Ten se na mě obořil
>>co si
>>vůbec dovoluji ho obtěžovat a rozhodně to se mnou
>>nehodlá "řešit". Setkali jste se s podobným problémem
>>,
>>pokud ano jak jste to řešili?
>
>pokud už není plátce, v každém případě vrátit fakturu,
>k předělání bez daně, jinak neplatit
>měli jsme něco podobného a na FÚ pak velký problém ,
>doměrek,penále
Moc děkuji za vaše odpovědi . Vůbec netuším, jak to tedy provádí,
tvrdí ,že je plátcem. Ale pokud podává přiznání a odvádí DPH . Pak by ho měl FU vyzvat k vysvětlení. On totiž není dle údajů o registraci k DPH plátce již od ledna 2009. To snad není ani možné , aby podával přiznání a FU s tím nic nedělalo. O povinnosti odvést DPH i u neplátce při vystavení dokladu vím. Ale já tu mám ještě ten problém, že nám fakturoval i minulých letech. Tam jsem si DPH uplatnila, jak se zdá neprávem. Tedy bych měla udělat opravné daňové přiznání za minulá období , kdy bylo neprávem uplatněno. Prosím toto bych prováděla za poslední 3 roky - tedy od června 2010?
A nepoužívá tzv. skupinové DIČ k DPH? V Aresu v registru plátců DPH se údaj o členství ve skupině začal objevovat až nyní, třeba ho FÚ u vašeho dodavatele ještě nezadal. Předtím tam byl jen údaj, že registrace k DPH byla zrušena. Toto si ověřte např. zavoláním na FÚ a přímo se zeptejte, jestli odběratel nepoužívá skupinové DIČ k DPH.
Abyste zbytečně nedělala dodatečná přiznání za 3 roky zpět, kdyby opravdu plátcem DPH nebyl, ale to se mi nezdá - psala jste, že vystavuje velké množství faktur a právě takové firmy většinou bývají ve skupině.
Děkuji za upozornění, to ještě prověřím, ale v případě skupinového dič by ho měl na faktuře uvádět , a to tam není je tam pouze IČ = DIČ. V každém případě, než podniknu kroky k dodatečným přiznání, tak to ještě řádně prověřím.
Pokud by tedy nastala povinnost podat dodatečné, tak tedy podávala pokud k tomu přistoupím ještě v červenci 2013 za období od června 2010? Děkuji
Už jsem se také setkala s tím, že na DD je uvedeno IČ a DIČ a nikde není uvedeno, že pod tím DIČ se skrývá skupinové DIČ k DPH a pak jsem se dověděla, že jim jejich sw neumožňuje uvést na DD IČ, DIČ a skupinové DIČ.
Dod. DP 3 roky zpět, ale já myslím, že až od července 2010.
Za červen 2010 (30.6. už bylo) by mělo být už promlčené. Když tak mě někdo opraví.
Děkuji paní Janě a paní Daniele :)
>>>A nepoužívá tzv. skupinové DIČ k DPH? V Aresu v
>>>registru plátců DPH se údaj o členství ve skupině
>>>začal
>>>objevovat až nyní, třeba ho FÚ u vašeho dodavatele
>>>ještě
>>>nezadal. Předtím tam byl jen údaj, že registrace k
>>>DPH
>>>byla zrušena. Toto si ověřte např. zavoláním na FÚ a
>>>přímo se zeptejte, jestli odběratel nepoužívá
>>>skupinové
>>>DIČ k DPH.
>>>Abyste zbytečně nedělala dodatečná přiznání za 3 roky
>>>zpět, kdyby opravdu plátcem DPH nebyl, ale to se mi
>>>nezdá - psala jste, že vystavuje velké množství
>>>faktur
>>>a
>>>právě takové firmy většinou bývají ve skupině.
>>
>>Děkuji za upozornění, to ještě prověřím, ale v
>>případě
>>skupinového dič by ho měl na faktuře uvádět , a to
>>tam není je tam pouze IČ = DIČ. V každém případě,
>>než
>>podniknu kroky k dodatečným přiznání, tak to ještě
>>řádně prověřím.
>>
>>Pokud by tedy nastala povinnost podat dodatečné, tak
>>tedy podávala pokud k tomu přistoupím ještě v
>>červenci
>>2013 za období od června 2010? Děkuji
>
>Už jsem se také setkala s tím, že na DD je uvedeno IČ
>a DIČ a nikde není uvedeno, že pod tím DIČ se skrývá
>skupinové DIČ k DPH a pak jsem se dověděla, že jim
>jejich sw neumožňuje uvést na DD IČ, DIČ a skupinové DIČ.
>
>Dod. DP 3 roky zpět, ale já myslím, že až od července
>2010.
>Za červen 2010 (30.6. už bylo) by mělo být už
>promlčené. Když tak mě někdo opraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.