Re: Daňová povinnost a datum plnění
říkají to správně, pokud vy vystavíte fakturu k DUZP červen, odvedete v červnu a podáte výpis jako dodavatel za červen.
oni obdrží po 25.7. tedy po podání přiznání za červen, měli by udělat dodatečné za červen a celý nový výpis z evidence za červen.
dá se ale dál i do aktuálního měsíce, tedy července - § 104
Fakturu jsem jim posílala 2x, poprvé prý nedošla, podruhé jsem poslala doporučeně poštou 18.7., jim prý přišla až 26.7., kdy měli odeslané přiznání. A dodatečné dělat nebudou.. ale já jsem už měla odeslané přiznání, a tím že mi fakturu nechtějí převzít musím udělat já opravu přiznání.. příjde mi, že to dělají pouze z vyčůranosti, kvůli splatnosti faktury.
Takže myslíte, že je rozumnější, abych já udělala opravné přiznání a jim fakturu opravila, než se s nima takto handrkovat?
určitě ne, faktura byla dle vás vystavena správně , žádné opravné bych nedělala.
pokud nechtěji dělat dodatečné, ať se podívají na § 104 ZDPH a dají bez velkých zproblémů v červenci do přiznání i do výpisu.
vy máte hotovo, a zřejmě ve spávném měsíci, nechte tak !
určitě ne, faktura byla dle vás vystavena správně ,
žádné opravné bych nedělala.
pokud nechtěji dělat dodatečné, ať se podívají na §
104 ZDPH a dají bez velkých zproblémů v červenci do
přiznání i do výpisu.
vy máte hotovo, a zřejmě ve spávném měsíci, nechte tak
!
o §104 jsem jim též říkala, stojí si za svým, že soupis byl schválen v červenci a pokud na faktuře nebude uvedené datum červencové, tak ji prostě nepříjmou...
ale jelikož se jedná o velké peníze splatnost se mi posouvat nechce, kam oni tímto směřují... na druhou stranu oni začínají počítat splatnost až od data přijetí faktury, tak tím že se s nima takto handrkuju splatnost prodlužuju sama....
Ještě mi prosím poraďte, mám udělat dodatečné nebo opravné přiznání?
Jano N., pokud je to větší stavební firma, resp. generální dodavatel stavby, pak "budou muset" ctít jejich podmínky.
Běžně se podle gen. dodavatele ( a jejich dat na převzetí a předání) řídí všichni subdodavatelé. Oni jim to 2x vrátí, posunou splatnosti.
Re: jiný názor
Obecně u řady stavebních firem je DUZP bráno, až je schválen výkaz výměr a předání prací.Jako subdodavatel se tomu zřejmě budete muset přizpůsobit, protože v části buď obecných podmínek nebo v oddílu fakturace bývá uvedeno, že až převzetím je možné fakturovat ( a tedy nastává DUZP) a také od tehdy budou počítat splatnost.Pokud generální dodavatel nepřevezme a neschválí, nejsou práce "hotovy". Pozor od toho data také teprve běží záruční doby, pozastávky atd.
Podívejte se do smlouvy zda tam není odkaz na jejich všeobecné podmínky ( tam to bývá často drobným písmem specifikováno).
>>
>>>>>>>o §104 jsem jim též říkala, stojí si za svým, že
>>>>>>>soupis byl schválen v červenci a pokud na faktuře
>>>>>>>nebude
>>>>>>>uvedené datum červencové, tak ji prostě nepříjmou...
>>>>>>>ale jelikož se jedná o velké peníze splatnost se mi
>>>>>>>posouvat nechce, kam oni tímto směřují... na druhou
>>>>>>>stranu oni začínají počítat splatnost až od data
>>>>>>>přijetí
>>>>>>>faktury, tak tím že se s nima takto handrkuju
>>>>>>>splatnost
>>>>>>>prodlužuju sama....
>>>>>>>Ještě mi prosím poraďte, mám udělat dodatečné nebo
>>>>>>>opravné přiznání?
>>>>>>
>>>>>>teď už dodatečné a nový výpis za červen.
>>>>>>ale pokud nemáte ve smlouvách , že DUZP je schválením
>>>>>>soupisu, nikoliv provedením prací, tedy v červnu, pak
>>>>>>to bude špatně u vás, ve vašem přiznání
>>>>>
>>>>>Ve smlouvě bohužel toto nebylo vůbec ošetřeno, takže
>>>>>je to pouze slovo proti slovu..
>>>>
>>Obecně u řady stavebních firem je DUZP bráno, až je
>>schválen výkaz výměr a předání prací.Jako
>>subdodavatel
>>se tomu zřejmě budete muset přizpůsobit, protože v
>>části buď obecných podmínek nebo v oddílu fakturace
>>bývá
>>uvedeno, že až převzetím je možné fakturovat ( a tedy
>>nastává DUZP) a také od tehdy budou počítat
>>splatnost.Pokud generální dodavatel nepřevezme a
>>neschválí,
>>nejsou práce "hotovy". Pozor od toho data také teprve
>>běží
>>záruční doby, pozastávky atd.
>>Podívejte se do smlouvy zda tam není odkaz na jejich
>>všeobecné podmínky ( tam to bývá často drobným písmem
>>specifikováno).
>děkuji za vysvětlení
Jani N, z praxe vím, že generální dodavatel je pán, co řekne ohledně termínů je svaté.
Bohužel, pro "trvání na svém" to chce silnou náturu a navíc si být jistý, že smlouva a všeobecné podmínky to skutečně nikde neřeší. Zatím jsem se nesetkala s tím, že by to neměl generální dodavatel ošetřené.
Dobrý den,
kdysi jsme obdrželi fa s PDP asi měsíc po vystavení, DPH dávno odvedeno. Dali jsme tedy do aktuálního. Ozvali se z FÚ, že to v tomto případě nelze - program jim to vyhazuje jako chybu, PDP musí být u obou stran ve shodném měsíci. Takže jsem předělávala aktuální i to původní přiznání... Toliko má zkušenost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.