Re: dvojí zdanění
Pokud máte na to "aspoň měsíc čas", proč ne.
Ale bez legrace, je třeba vědět, co konkretně řešíte, oblast je tak široká, že nelze zobecňovat.
Pro mezinárodní zdanění je základem vždy konkretní "smlouva o zamezení dvojího zdanění" s tím konkretním státem. Ta má přednost před ustanoveními "národními". Pak je třeba vědět, jaký konkretní druh příjmu bude zdaňován a co na to smlouva.
Pak je třeba rozhodnout, kde má ten občan daňový domicil, kde tedy bude celosvětově zdaňován.
konkrétně teď neřeším nic. nemohu tedy uvést příklad. nicméně i to co jste napsala, je mi k užitku. dá se nějak vysvětlit jak se vztahuje dvojí zdanění k fakturám? v jakém případě třeba si mám dát pozor? co by mě mělo upozornit na to, že by mohlo k dvojímu zd. dojít? lze to nějak popsat? nebo se vždy mám dívat do smluv? moc děkuji..
>>>>>>>konkrétně teď neřeším nic. nemohu tedy uvést příklad.
>>>>>>>nicméně i to co jste napsala, je mi k užitku. dá se
>>>>>>>>>>>>
>>> a co tohle: zahraniční fyzická osoba nám tady
>>>pronajímá prostory a pošle nám na to fakturu?
>>To už je složitější a je třeba znát veškeré
>>podrobnosti vč. konkretní země, smlouvy apod.
>
>máme stálou provozovnu v Polsku, pronajímáme ji, zisk
>vzniká v Polsku, tam také příjem zdaním, tady sice
>taky, ale odečtu již zaplacenou daň v Polsku?
Zvláštní, vždyť jste psala, že konkretně neřešíte nic, když jsem chtěla konkretní dotaz.
Vy nás tu zkoušíte?
Nikdo tu nemá tolik času, aby se propracovával otázkami k tomu, co konkretně chcete řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.