Re: Kontrola obratu na DPH
Elen K., nic ve zlém, ale když vám hrozí takové sankce, proč si na obranu nevezmete odborníka?
Při těch částkách sankcí by to bylo víc než vhodné.
Zvlášť, když jim předložíte peněžní deníky, mají vás hned na lopatě.
Vždy, když jsem řešila za klienta tento problém, tak jsme předkládali tabulky a nic víc. Kdyby chtěli, tak by si evidenci vyžádali. Kupodivu jim to vždy stačilo.
Mj. vy jste ukončili registraci proč?
Paní Alen, já Vás chápu, já bych si taky radši zaplatila daňového poradce. Ale jedná se o živnostníka, který si tu daňovou evidenci lepí sám, chtěl po mě jen přiznání v minulém roce, jen "vyplnit papír", ze známosti. Nechtěl za zpracování daňové evidence platit a i ten daň. poradce je pro něj "zbytečnost". Těžko se to chápe. Já jsem mu chtěla pomoci aspoň takto, protože tam měl přijaté zálohy, které by ho mohli od překročení obratu zachránit. Proto jsem se zkoušela ptát, jestli opravdu ty zálohy se do obratu nezapočítávají. V podstatě bych se o to ani nemusela starat, nejsem nikde podepsaná, evidenci mu nevedu, ale chtěla jsem pomoct.
Registraci zrušil kvůli nízkému obratu a v dalších letech už obrat nehlídal. A asi cítím i vinu u sebe za to, že při tom sestavení přiznání jsem ho neupozornila, že pravděpodobně překročil obrat...
Sleduji tuto i včerejší diskusi, nejsem zlá, ale tohle je přesně to, co by měli číst všichni ti, co podceňují nás účetní. Peníze, které teď jen tak předá FÚ by Vám za ta léta nevyplatil.....a měl by to v pořádku. Joojo, cesta do pekel je vždy lemována dobrými skutky. Držím Vám palce a přeji klidný den..
Děkuji Vendy. Ale poučila jsem se, příště nebudu dělat přiznání, aniž bych měla něco společného s účetnictvím, sice nikde podepsaná nejsem, ale stejně to od včerejška řeším a nedá mi to, jen se tak na to vykašlat.Někdy je lepší i známé radši odkázat na někoho jiného a zachovat si tak aspoň trochu nervů v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.