Re: Prosím - AIBO INVEST
Rychle za právníkem. Jedná se o častý druh podvodu. Co se tak píše na diskuzích, chce to pečlivě projít jejich smluvní dokumentaci a dobře se jim postavit. Někdy zabere i dopis od právníka s žádostí o okamžité ukončení vztahu nebo bude následovat žaloba na podvodné jednání. Bohužel jsem také skočil na podobné jednání. Nyní zpracovávám výpověď smlouvy.
Děkuji, že jste se ozval. Nyní řeším totéž. Nevím, čeho se chytnout. Mám pouze fakturu + 2 penalizační, kde se uvádí mj: ... na základě smlouvy, kterou jste uzavřela dne..., nic nemám v ruce, hlavně mi jde o tu smlouvu. Našla jsem §53, odst. 7 Obč. zák., kde se píše, že pokud dodavatel nepředal spotřebiteli informace, které je povinen předat písemně nebo jiným obdobným způsobem, činí tato lhůta 3 měsíce od převzetí plnění. Přeju Vám i sobě, ať nám to dobře dopadně. Ještě otázka, odlkud máte smluvní dokumentaci?
Já mám odkaz na web, kde jsou podmínky a kde je smlouva. Tam si to přečtu, i když je jasně vidět, že smlouva je nakloněná k jedné straně, a moje strana to není.
Doporučuji zajít za právníkem, sice to bude stát nějakou tu tisícovku, ale pomůže se parazita zbavit. Právník najde cestu v zákonech, jak na to.
Mohl bych Vás požádat o sdělení odkazu na uvedenou Vaší smlouvu? Podle nás totiž se jedná o jednu tutéž smlouvu bez ounačení smluvních stran, na kterou AIBO odkazuje až na první faktuře. Jednáme z aklienta, který s nimi také svádí boj. My se snažíme jít cestou neplatnosti smlouvy. Pokud jste právnická osoba podnikající zkuste napadnout neplatnost smlouvy přes nekalou soutěž podle Obch. zákoníku. Fyzickým osobám doporučujeme napadat neplatnost pro nedostatek formy a omyl. A moc prosím ten odkaz. Jen to shlédnu. My můžeme poslat odkaz taky, je to: http://www.infooportal.cz/pod/k_servis_podminky.pdf, protože tam nejsou žádné údaje o smluvních stranách.
Mgr. Petr Osladil
>>>Prosím, našel se někdo, kdo také "skočil na špek"
>>>společnosti AIBO INVEST nabízející služby infoportálu
>>>na......
>
Řeším stejný případ. Jedná se o tzv. webovou past. Na tuto firmu jsem podal trestní oznámení. Policie, po šetření konstatovala, že jde sice o jednání v rozporu se zákonem, ale protože se nejedná o trestně právní věc, tak šetření ukončili s doporučením na civilně právní řízení.
Krátce tedy uvedená firma jsou "Internetoví ŠMEJDI", ale je třeba pro jistotu se obrátit na advokáta. V poslední době si vytvořila tato firma webovou stránku "www.nespolehlivé firmy.cz", kde uvádí patrně všechny podvedené firmy. je jich více jak 200. Mrkněte se tam, patrně se tam také najdete a zároveň tam nejdete podvedené z Vašeho okolí.
>>>Prosím, našel se někdo, kdo také "skočil na špek"
>>>společnosti AIBO INVEST nabízející služby infoportálu
>>>na
>>>int? Abych zjistila o co jde, klikla jsem na jejich
>>>stránky a přišla faktura, kterou jsem samozřejmě
>>>nehradila. Myslela jsem, že jde o nezávaznou ukázku.
>>>Pak
>>>přišly 2 sankční faktury. Nyyní vyhrožují soudy a
>>>exekucí.
>>>Oni se opírají o to, že jsme smlouvu uzavřeli. Naše
>>>s.r.o. přitom žádnou smlouvu nemá. Prosím zkušené o
>>>radu. Předem děkuji.
>>
>>Rychle za právníkem. Jedná se o častý druh podvodu.
>>Co
>>se tak píše na diskuzích, chce to pečlivě projít
>>jejich smluvní dokumentaci a dobře se jim postavit.
>>Někdy
>>zabere i dopis od právníka s žádostí o okamžité
>>ukončení vztahu nebo bude následovat žaloba na
>>podvodné
>>jednání. Bohužel jsem také skočil na podobné jednání.
>>Nyní
>>zpracovávám výpověď smlouvy.
>
>Děkuji, že jste se ozval. Nyní řeším totéž. Nevím,
>čeho se chytnout. Mám pouze fakturu + 2 penalizační, kde
>se uvádí mj: ... na základě smlouvy, kterou jste
>uzavřela dne..., nic nemám v ruce, hlavně mi jde o tu
>smlouvu. Našla jsem §53, odst. 7 Obč. zák., kde se píše, že
>pokud dodavatel nepředal spotřebiteli informace, které
>je povinen předat písemně nebo jiným obdobným
>způsobem, činí tato lhůta 3 měsíce od převzetí plnění. Přeju
>Vám i sobě, ať nám to dobře dopadně. Ještě otázka,
>odlkud máte smluvní dokumentaci?
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.