Re: II. pilíř
Ale Vy na FÚ ty peníze na II. pilíř posílat dodatečně nebudete, toto si FÚ vyřídí přímo s ním abude ty peníze vymáhat od něj. Každopádně ale vznikl přeplatek pojištění na sociálce, takže pošlete opravné přehledy a buď ponížíte příští odvod pojistného nebo Vám (firmě) sociálky ty peníze vrátí zvlášť, to se s nimi domluvte, jak to provést. A pak by firma ty vrácené peníze měla vlastně vrátit tomu zaměstnanci, ale prý na toto neexistuje legislativa.
tento případ jsem také měla a FU jednal se mnou,zaměstnanec nic nevyřídil,tak tento postup nedoporučuji,vy si snížíte přplatek na socko v dalších odvodech a doplatíme na Fu,zaměstnanec nic neplatil,jediné pozitivum je, že na FU byla strašně ochotná paní, ale jiný kraj-jiný mrav.
jojo dle zákona :-), to mě také řekli že dle jeho bydliště, že se sejde komise atd, po dvou měsících to předali na FU dle sídla firmy a zěmtnanec nic nevyřídil, akorát mě vynadal že ho tam honím, dle mých zkušeností specializovaný FU neví nic a na Fu dle sídla firmy se alespon snažili,tolik mé zkušenosti hm.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.