Re: Daňové zvýhodnění na dítě-jaký systé
Můj program mě upozorňuje na 18. narozeniny dítěte, takže vím, že si mám vyžádat potvrzení o studiu (do té doby nemusí být). U dětí starších 18 let mám nastaveno datum, dokdy zvýhodnění uplatňovat podle platnosti potvrzení o studiu. Mám vytištěný seznam studujících dětí nad 18 let a u nich udělanou poznámku. Např. do 6/13, asi maturita. V takovém případě jsem z potvrzení o studiu viděla, že studuje 4. ročník SŠ a že mám prověřovat prázdniny po maturitě nebo jestli byl zápis na VŠ. Nebo jiná poznámka: do 2/13,VŠ. V takovém případě mělo dítě potvrzení z VŠ jen na zimní semestr a já si mám pohlídat potvrzení na další semestr. Nebo jiná poznámka: do 6/13, VŠ, asi státnice. V takovém případě bude dítě asi dělat státnice a já si musím pohlídat kdy a co s následujícím měsícem po státnicích. Nebo jiná poznámka: do 8/13. V takovém případě jsem z potvrzení viděla, že je dítě v průběhu studia, nemá končit a já si mám na podzim pohlídat potvrzení o studiu na další školní rok nebo semestr.
A pak podle situace zvýhodnění nechám nastavené tak, jak je nebo prodloužím podle potvrzení.
Kdybych to náhodou neuchytila, potvrzení nedostala, mám tam nastavený ten měsíc dokdy, takže od příštího měsíce zvýhodnění není a případně se vyrovná v RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.