Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Ještě daňové zvýhodnění na dítě od Kara - Re: ještě daňové zvýhodnění na dítě Tak mezi...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2013 15:23

    Kara (neregistrovaný)

    Re: ještě daňové zvýhodnění na dítě
    Tak mezi 1. a 2. ročníkem SŠ mu jistě ještě není 18 let. Do 18ti let nezkoumáte, co dítě dělá. Pokud žije s rodičem, rodič má nárok na zvýhodnění.
    Pokud je dítěti 18 let a studuje SŠ, tak když mám potvrzení o studiu na školní rok 2012/2013 nebo je tam přímo napsáno do 31.8., tak mu dám zvýhodnění až do 31.8. a nezkoumám, jestli pracuje. No a když pak od září nepřinese potvrzení na další školní rok, zvýhodnění zastavím. Kdyby ale rodič např. v dubnu ohlásil, že dítě přestalo studovat, pak bych chtěla potvrzení, dokdy do škola vedla jako studenta.
    Totéž při zanechání studia na VŠ - chci potvrzení, dokdy ho škola vedla.

  • 2. 8. 2013 15:32

    danaka (neregistrovaný)

    Re: ještě daňové zvýhodnění na dítě
    plnoletá je,je to denní nástavbové studium na sš,otec řekl,že neví jestli v září do školy nastoupí a pokud ano,tak znovu do prváku,takže bych podlee vás měla odpočet za prázdniny dát a ukončit až když nedonese v září potvrzení o studiu,tak v září už ne?
    přiznám se,že mi všichni spíš-známé radily ukončit odpočet k 30.6.
    a pokud začne studovat od září pak v rzd dát i ty prázdniny
    děkuji

  • 2. 8. 2013 16:52

    Kara (neregistrovaný)

    Re: ještě daňové zvýhodnění na dítě
    Kdyby mně řekl už v červnu, že školy nechala, tak bych jí za prázdniny nedala a pak bych si nechala přinést potvrzení, dokdy byla student. Ale kdybych měla potvrzení na školní rok, tzn. i přes prázdniny, a jen by se rozmýšlela, jestli v září nastoupí nebo ne, tak bych normálně dala až do srpna, protože škola ji má v evidenci a vyloučí ji až když v září nenastoupí. Když máte potvrzení o SŠ studiu a nikdo Vám neřekne nic o tom, že se třeba od září do školy nevrátí, tak taky přece dáváte normálně zvýhodnění a teprve od září zastavíte, když nedonese potvrzení do dalšího ročníku. A je to v pořádku, prázdniny zpětně už nezkoumáte ani Vy, ani FÚ.
    Ale je pravda, že nic nezkazíte, když už Vám to otec tak řekl, když zastavíte zvýhodnění a pak se uvidí. A případně se to pak dorovná v RZD, když přinese potvrzení, dokdy ji škola vedla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).