Re: Pracovni urad
"V případě, že uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, činí procentní sazba podpory v nezaměstnanosti 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku"
Ve vašem případě 5 měsíců.
Buď najít "vážné důvody" nebo skončit zaměstnání na dobu určitou, což vyžaduje spolupráci se zaměstnavatelem.
"Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 2 měsíce podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku"
Kdyz mam smlouvu na dobu neurcitou, tak ji predpokladam nemuzeme ukoncit na dobu urcitou...hledam nejake rozumne reseni, zamestnavatel mi vypoved neda, protoze by mi musel vyplatit odstupne, chci odejit kvuli spatnym vztahum v kolektivu a to asi vazny duvood neni :-( takze jedine je bud dat vypoved nebo skoncit dohodou...coz asi vyjde na stejno...ze?
Musel byste se se zaměstnavatel dohodnout na změně pracovní smlouvy - sepsali byste dodatek, ve kterém doba neurčitá mění na dobu určitou do.... Pak by pracovní poměr skončil posledním dnem dohodnuté doby určité a podporu byste neměl krácenou.
"Špatné vztahy" není vážný důvod. Být Vámi, tak si nejprve najdu jinou práci a pak teprve skončím.
Re: A proč nejdete pracovat?
>>>Prosim kolik dostanu od pracovniho uradu. Je to stale
>>>nejak v procentech dle predchoziho platu?
>>
>>Málo informaci, těžko odpovědět. Záleží na důvodu
>>ukončení PP, na věku a délce pojištěné doby.
>
>Ukončení PP dohodou, pracoval jsem zde 2 roky, predtim
>pul roku v jine firme. Vek 21 let. Dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.