Re: Hrubé porušení pracovních povinností
Má-li k tomu podklady , může s nimi okamžitě zrušit pracovní poměr. Nejedná se o porušení kpracovní kázně ( ZP již několik let nezná tento pojem) ani se nejedná o výpověď. Musíte přesně popsat důvod okamžitého zrušení ,který nelze později měnit.
Pošlete písemně doporučeně s tzv. doručenkou (vrátí se Vám jako doklad o převzetí).
ale to není o tom, že to s nimi nechce takto řešit - ukradli Vám auto a nářadí (nepíšete o výši škody), které máte pořád v účetnictví, minimálně auto, nářadí máte asi zaúčtováno přímo do spotřeby.. takže musíte podat trestní oznámení, abyste auto mohli vyřadit z evidence, jen vlastním zápisem, že se ztratilo před Fú neobstojí... a mimo jiné - máte auto havarijně pojištěno proti krádeži? Pokud ano, tak to stejnak musíte mít nahlášeno na PČR, jinak nebudete mít nic z pojistky...
Těmi podklady jsem myslela logicky nějaký zápis o krádeži na PČR . V tom Vám neporadím, stačí-li videozáznamy. Mezi námi, kdo krade, má určitě dobrý charakter, je schopen se i soudit o neplatnosti okamžitého zrušení a budete překvapivě platit ušlou mzdu.
No a přesně proto si myslím, že by se měl v takovýchto případech pan podnikatel obracet na právníka. Protože když to "neklapne", tak by se také zloba vlastníka firmy mohla obrátit proti účetní, když "teda vona říkala, že to tak jde". V dobách svých pracovních začátků a nezměrné naivity a optimistického přístupu k lidem jsem se také vždy snažila všechno pro klienty vymyslet a zařídit, aby nemuseli utrácet za právníky ....... už mě to přešlo :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.