Re: Přiznání k DPH a SH
Asi jsem se nevyjádřila přesně faktura jde na švýcarské DIČ a dodání je do SRN, obávám se, že budeme muset faktury opravit o naší DPH do ř. 1, že je Švýcarsko vývoz zboží a SRN dodání do EU to vím, ale toto je fakticky třístranný obchod a podle příručky k Intrastatu má být tuzemská DPH. Ale i tak děkuji, třeba mi ještě někdo napoví.
Re: Přiznání k DPH a SH
Jedná se o to, že pokud dodám švýcarské firmě je to ř. 22 vývoz zboží, ale já fakturuji na švýcarské DIČ a vyvážím do Německa, program nezahrne zmiňované švýc.DIČ do SH, a tím mi vzniká rozdíl na DP ř. 20., nemám k dispozici registraci firmy do které vyvážím v Německu a švýcar tam taky nemá registraci. Asi už jsem zmotaná, ale děkuji za námahu s odpovědí.
Re: Prosím Janu N.
Příklad:
Osoba v ČR (A) prodává zboží osobě ve Švýcarsku (C), která je dále prodává osobě v Německu (B). Na základě požadavku švýcarské osoby (C) je zboží dopravováno přímo z ČR do Německa. Zboží musí být švýcarské osobě prodáno s DPH a do Intrastatu vykázáno osobou v ČR (A) jako zboží odeslané do Německa (ve Výkazu pro Intrastat uvedená fakturovaná hodnota nezahrnuje DPH a kód povahy transakce je „19“) .
Prosím mrkněte na zkopírovaný příklad z Příručky k Intrastatu, nemělo by to být takto?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.