Vlákno názorů k dotazu CLO - DPH - alli* od alli - Re: CLO - DPH - alli* tak ručení tam...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2013 9:22

alli (neregistrovaný)

Re: CLO - DPH - alli*
    tak ručení tam nepatří, to už tady na BC někdo psal
    u těch ostatních se podívejte na přijatou fakturu, zda je tam uvedeno, že jde o osvobozené plnění - služba spojená s dovozem zboží nebo je to fakturováno s DPH
    pokud to dopravce fakturoval jako službu spojenou s dovozem, mělo by to vstupovat do základu pro výpočet DPH (aspoň před několika lety byl takový výklad)
    možná FÚ postupuje dle definice vedlejších náklad§ uvedených v 36 odst. 4 ZDPH, ale tam není striktní výčet (je uvedeno zejména)

• 22. 8. 2013 11:07

mája (neregistrovaný)

Také mi z FÚ volali že jim nesedí dph v řádcích dovozu.
    Dle JSD zboží v hodnotě 10417, my jsme měli v řádku 7 10717 (10417+300 = základ daně). Měli jsme rozdíl 300,00 bez DPH - fakturováno celním deklarantem jako osvobozené dle § 69 ZDPH. Správkyně chtěla po nás dodatečné přiznání dph.
    Doložila jsem ji fakturu od celního deklaranta a odkazovala jsem se na § 38 ZDPH, kde je psáno, co je základem daně při dovozu zboží. Jejich metodik na DPH řekl, že to máme správně, ale správkyně chce po nás vyjádření + kopii dokladu od celníka, jak jsme dospěli k částce 10717 Kč, aby věděla proč jí to nesedí.

• 22. 8. 2013 11:39

alli (neregistrovaný)

já jsem zatím neměla problém s tím, že by FÚ chtěl doložit, jak jsem dospěla k základu daně při dovozu zboží
    možná byste mohli poprosit metodika, aby správkyni vysvětlil, že údaje z celního úřadu se nedají použít pro porovnání základu pro vyměření cla a pro výpočet DPH

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).