Re: Invalidní důchod 1. stupně
Nevím, jaké potvrzení vám donesl. Musíte mít v ruce ROZHODNUTÍ o přiznání invalidního důchodu. Na základě toho si zapíše do prohlášení invalidní důchod a budete poskytovat slevu na invaliditu. Pokud se jedná o daňového rezidenta, poskytnete slevu každý měsíc, není důvod uplatňovat až v roce. Nahlásíte na ZP kódem D. Na OSSZ nehlásíte.
děkuji, za odpověď, původně jsem to napsala špatně, dostala jsem rozhodnutí z ČSSZ, nahlásím tedy na ZP kodem D
co se týče té slevy na invalitidu, tak Z-C má i jiné příjmy, které daní, takže tímto by si pokryl případnou daň, lze to takto?
je možné, že v rozhodnutí je uvedeno, ze ID se přiznává k 25.8.2013 a rozhodnutí je ze dne 19.8.2013 nebo se jedná o překlep?
děkuji
>děkuji, za odpověď, původně jsem to napsala špatně,
>dostala jsem rozhodnutí z ČSSZ, nahlásím tedy na ZP
>kodem D
>co se týče té slevy na invalitidu, tak Z-C má i jiné
>příjmy, které daní, takže tímto by si pokryl případnou
>daň, lze to takto?
>
>je možné, že v rozhodnutí je uvedeno, ze ID se
>přiznává k 25.8.2013 a rozhodnutí je ze dne 19.8.2013 nebo se
>jedná o překlep?
>
>děkuji
18.8. rozhodli, že od 25.8. bude pobírat invalidní důchod, je to v pořádku. Slevu na invaliditu poskytnete poprvé za měsíc září.
se týče té slevy na invalitidu, tak Z-C má i jiné
>příjmy, které daní, takže tímto by si pokryl případnou
>daň, lze to takto? - nevím, co tím myslíte. Slevu na invaliditu uplatňuje tam, kde má podepsané prohlášení a invaliditu v prohlášení zapsanou.
Myslím, že do prohlášení nic o tom, že slevu na invaliditu nechce uplatňovat psát nemusí, pokud nevyplní v odd. I bod 2. a je jenom na zaměstnanci, jestli vyplní.
Pokud by chtěl slevu uplatnit až v DP, nic mu v tom nebrání.
Zaměstnavatel si rozhodnutí o přiznání ID ponechá pouze pro ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.