Re: Máte analytiku u účtu 343 DPH?
Možné to je, ale připravujete se o snadnou kontrolu sestav DPH na účto.Na konci měsíce se přeučtuje na u Vás 343300, po úhradě je účet 343300 nulový - prostě máte jistotu, že nikde nic "nevisí".
je vhodné mít analytiky na vstup a výstup, základní , snížená a odvod, ale pokud máte " 5 dokladů" ,tak asi nepotřebujete
Proč myslíte, že jsem silně mimo? Děláme účetnictví už přes 20 let, máme hodně klientů a za sebou řadu kontrol z FÚ, všechny bez nálezu. Opravdu hodně záleží na SW a dalších věcech, které si můžeme sami nastavit. My prostě ty analytiky nepotřebujeme. Vy třeba ano - OK, vaše věc :-)
Mně u Sterea vyhovuje, že na účty 343 účtuje "samo" podle nastavení, které jednou zadám a pak se o to nestarám. Hlavně u spousty klientů dělám "optimalizaci odvodů DPH" - samozřejmě v souladu se zákonem - a musela bych se z toho zbláznit, kdybych měla analytiku 343 třeba podle měsíců, jak to některé účetní mají. A analytika podle sazeb mi nechybí. Program obsahuje (pro nás) dostatečné vnitřní kontroly a upozornění, že chyby dohledáme snadno, případně ani není dovoleno je udělat :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.