Re: smlouva o dílo a zdanění
ZDP §38g (2) Daňové přiznání není povinen podat poplatník, který má příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky podle § 6 pouze od jednoho a nebo postupně od více plátců daně včetně doplatků mezd od těchto plátců (§ 38ch odst. 4). Podmínkou je, že poplatník podepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani podle § 38k, a vyjma příjmů od daně osvobozených a příjmů, z nichž je vybírána daň srážkou sazbou daně podle § 36, nemá jiné příjmy podle § 7 až 10 vyšší než 6 000 Kč
.....máte-li zaměstnání, je hranice dalšího příjmu pouze 6tis.
No nevím, zkuste přečíst §10 ZDP, které příjmy se považují za ostatní, já to nikam napasovat nějak nemůžu.-) A děkuji za zájem,vše způsobil jeden blesk do drátů O2, zničený modem,počítač i tiskárna. Příšerné tahanice s O2 a pojišťovnou, které za nic nenesou odpovědnost. Zruším všechny pojistky:-)Hezký večer
>>>>>>Nešlo by to jako jednorázový příjem do 20tis =
>>>>>>osvobozeno?
>>>>>>Vendy, dlouho jste tu nebyla, až jsem začínala mít
>>>>>>obavy :)
>>>>>No nevím, zkuste přečíst §10 ZDP, které příjmy se
>>>>>považují za ostatní, já to nikam napasovat nějak
>>>>>nemůžu.-)
>>>>>A děkuji za zájem,vše způsobil jeden blesk do drátů
>>>>>O2, zničený modem,počítač i tiskárna. Příšerné
>>>>>tahanice
>>>>>s O2 a pojišťovnou, které za nic nenesou odpovědnost.
>>>>>Zruším všechny pojistky:-)Hezký večer
>>>>Mně to docela pasuje na příležitostný příjem podle
>>>>§10
>>>>odst 1a.
>>>Jestli tou smlouvou o dílo není myšlena DPP, dost
>>>lidí
>>>to takto nazývá, to by pak bylo jinak. Tazatel ať
>>>upřesní.
>>Četl/a jste původní otázku až do konce?
>
>
>Tak já se radši asi optám na finančáku, co s tím. :)
>Abych pak neměl nějaký průšvih. Každopádně všem děkuji za reakce. Pomohlo mi to. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.