Re: Platba na jiný účet než na dokladu
Ano přišel dopis s plnou mocí k zastupování původní firmy. Máme několik faktur, které jsme ještě neuhradili, to ke každé ofotím dopis a přiložím, v účetnictví přepíšu číslo účtu? A originál založím do ost. závazků? Nebo stačí dopis do OZ, originál založit do dokladů a na staré faktury napsat poznámku o změně účtu. Mám v tom nějak zmatek, ať je to přehledné..
já bych si ke každé faktuře přiložila kopii dopisu, že se platí na jiný účet a v účtu přepsat číslo účtu (pokud vám software dovolí poznámku, napište tam původní číslo účtu)
ještě k té pokutě - nejsem si jista, zda jste povinni někomu platit pokutu za vymáhání, náklady by si měla nést firma, která si vymáhání zadala, vy nemáte smluvně podloženo
Ano takto to bude asi nejlepší. Děkuji, moc jste mi pomohla :-)
Je to vlastně vymáhací agentura a my máme zaplatit dlužnou částku + úroky z prodlení + náklady řízení. V tomhle taky nevím, ale v tom dokladu je uvedeno, že v případě nezaplacení bude vymáhána částka a náklady soudní cestou, tak to asi bohužel mají nějak podloženo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.