Re: Platba na jiný účet než na dokladu
Ano přišel dopis s plnou mocí k zastupování původní firmy. Máme několik faktur, které jsme ještě neuhradili, to ke každé ofotím dopis a přiložím, v účetnictví přepíšu číslo účtu? A originál založím do ost. závazků? Nebo stačí dopis do OZ, originál založit do dokladů a na staré faktury napsat poznámku o změně účtu. Mám v tom nějak zmatek, ať je to přehledné..
já bych si ke každé faktuře přiložila kopii dopisu, že se platí na jiný účet a v účtu přepsat číslo účtu (pokud vám software dovolí poznámku, napište tam původní číslo účtu)
ještě k té pokutě - nejsem si jista, zda jste povinni někomu platit pokutu za vymáhání, náklady by si měla nést firma, která si vymáhání zadala, vy nemáte smluvně podloženo
Ano takto to bude asi nejlepší. Děkuji, moc jste mi pomohla :-)
Je to vlastně vymáhací agentura a my máme zaplatit dlužnou částku + úroky z prodlení + náklady řízení. V tomhle taky nevím, ale v tom dokladu je uvedeno, že v případě nezaplacení bude vymáhána částka a náklady soudní cestou, tak to asi bohužel mají nějak podloženo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
3. 9. 2013 10:49
Poradíte někdo, jak řešit tuto situaci? Mám přijatou fakturu, na které je částka např. 1000 Kč v úhradě, účet xx. Nebyla zaplacena, firma pohledávku předala k vymáhání, částka 1000 Kč + pokuta 250 Kč zaplacena na účet 2. firmy. Co teď? Jak zadat v účetnictví? Pohledávku normálně zlikvidovat i přestože jsme ji uhradili na jiný účet a 250 Kč do ost. závazků? Děkuji